21 °C Budapest

Rémhírek a Corvin Sétányról: perek indulnak

2010. február 2. 15:32

Szándékos csúsztatásokra építve támadja ismét a Magyar Hírlap a Corvin Sétányt -áll a Futureal Csoport közleményében.

A közlemény szerint a lap korábban már többször cáfolt állításait újként feltüntetve a mai napon ismét szándékos csúsztatásokra építő, megtévesztő információkat közölt a Corvin Sétányról, és több kerületi ügyet próbál összemosni a projekttel:

1. Szándékos csúsztatás a jelenleg rendőrségi eljárás alatt álló 111 és 114-es tömbök említése, amelyek nem tartoznak a Corvin Sétány projekt területéhez.

2. Szándékos csúsztatás, hogy a VIII. kerületi rendőrfőkapitány megbízásának visszavonását direkt összefüggésbe hozzák a Corvin Sétány projekttel.

3. Szándékos csúsztatás, hogy a cikk alapját szolgáló vizsgálati jelentés titkos. A néhány hetes titkosítás még 2009 nyarán feloldásra került.

Álláspontjuk szerint a Magyar Hírlap rendszeresen közöl olyan cikkeket a Futurealról, melyek valótlan állításokat tartalmaznak, s az olvasók korrekt tájékoztatása helyett egyetlen célt szolgálnak: a társaság módszeres lejáratását. A Futureal Csoport érdekei védelmében jogi úton lépett fel a rágalomhadjárat ellen, s az eljárások nyomán minden esetben bizonyosságot nyert, hogy a Magyar Hírlapban megjelent információk nem feleltek meg a valóságnak, így kénytelenek voltak helyreigazításokat közölni.

A VIII. kerületi Corvin Sétány Projekthez tartozó minden szerződés és a fent említett jelentés is nyilvánosan elérhető az önkormányzat és a Rév8 Zrt. által létrehozott Információs Központban. A teljes átláthatóság biztosítása éppen azt a célt szolgálja, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjével kapcsolatban ne lehessen félrevezető, valótlan állításokat tenni, az állampolgárok és a média szabad betekintést nyerhessenek minden iratba.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Corvin Sétány projekt befektetője, a Corvin Zrt. egy az Önkormányzat által 2002-ben meghirdetett kétfordulós, nyílt, nemzetközi pályázat nyerteseként került kiválasztásra.

A lapban megjelent állítással szemben a kerület nem veszített, hanem éppen ellenkezőleg, nyert a projekten a tervezett költségvetéshez képest. A Corvin Zrt. eredeti vállalásain felül milliárdos nagyságrendben vállalt át közfeladatokat - utcák, közterületek építését, közművesítését.

A cikkben szereplő idézetek egy olyan jelentésből származnak, mellyel kapcsolatban tucatnyi külső szakértő és az önkormányzati tulajdonú Rév8 Zrt. is súlyos szakmai kritikákat fogalmazott meg.

Minden eddigi perben a Magyar Hírlap által írt valótlanságok miatt a bíróság helyreigazításra kötelezte a szerkesztőséget. A helyreigazítási pereket követően a napokban a Futureal cégcsoport jó hírneve megsértése miatt és Futó Péter jó hírneve és becsülete megsértése miatt is személyiségi jogi pert indítanak a lapkiadó ellen.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?