27 °C Budapest

Lakosságcsere a Józsefvárosban. Eltűntek a szegények?

Pénzcentrum
2008. május 5. 16:30

Corvin Sétány Projekt (CSP), Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja keretében a VIII. kerület jelentős részén, mintegy 220 000 m2 területen zajlanak a megaberuházások. A regenerációs program PPP konstrukcióban kerül megvalósításra. Szinte teljes lakosságcserére kerül sor! Annak járt utána az ingatlanmagazin.com, hogy hogyan halad az ingatlanfejlesztés és mikor lehet a sétányon korzózni.

Ütemterv szerint haladnak

2012-ig a 125 milliárd forint összértékű (500 millió eurós) Corvin Sétány Projekt (CSP) keretében a tervezett 365 000 m2 (a felszín alatti részekkel együtt 500 000 m2) beépítése megtörténik. A projekt sikere miatt az eredeti koncepció mentén haladnak a fejlesztők, sőt még gyorsítják is a beruházást, tudtuk meg Tatár Tibortól, a beruházó Futureal Development Zrt. vezérigazgatójától. A fejlesztés vegyes funkciójú hasznosításban zajlik, a magánberuházások mellett közprogramok is megvalósulnak, így a lakó-, iroda-, hotel- és kereskedelemi ingatlanok, szórakoztató-, kulturális és tudományos intézmények építése során többek között 3 000 új lakást építenek, valamint megújul 1400 magán- és 800 önkormányzati lakás is.

Tovább a cikk folytatásához...

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem