Futureal csoport: valótlan állításokat közölt a Magyar Hírlap

2009. február 17. 13:01

A Futureal csoport a leghatározottabban visszautasítja a Magyar Hírlap Corvin Sétánnyal kapcsolatos minden alapot nélkülöző vádjait, helyreigazítást kér és hitelrontásért pert indít.

A Magyar Hírlap tegnapi számának 2. oldalán "Elértéktelenedő józsefvárosi telkek" címmel közölt cikket, amelyben számos valótlan állítás olvasható. A cikk megkísérel olyan ügyeket összemosni a Corvin sétány projekttel, melyeknek sem tulajdonilag sem fizikailag semmi közük ahhoz. A Futureal cégcsoport bízik abban, hogy nincs összefüggés a Széles Gábor tulajdonában álló Magyar Hírlap alaptalan vádjai, illetve a között, hogy Széles Gábort a Futureal cégcsoport elnöke, Futó Péter váltotta az MGYOSZ elnöki székében.

A cikk a következő valótlan állításokat tartalmazza:

1. Nem igaz a Magyar Hírlapban közölt fotó képaláírása: a Corvin Sétány projekt ügyében semmilyen rendőrségi vizsgálat nem zajlik.
2. A cikk feletti fotó a Corvin sétány építkezését és annak reklámtábláját mutatja. A cikkben szereplő telkek nincsenek összefüggésben a Corvin sétány projekttel, azok a Corvin sétány projekt területén kívül esnek, amit sajnálatos - és etikátlan - módon a cikk szerzője nem ellenőrzött. A mellékelt térkép ezt bizonyítja.
3. A cikkben említett ingatlanügyek vevői teljesen függetlenek a Corvin sétány projekt fejlesztőjétől, a Futureal cégcsoporttól, mi több, annak versenytársai a piacon.
4. A cikk állításával szemben a projekt fejlesztője nem kapott és a jövőben sem kap semmilyen közpénzt az Önkormányzattól a fejlesztésekre. Sőt, a Futureal cégcsoport az eredeti, szerződésben foglalt megállapodást meghaladó mértékben, több mint 1 milliárd forinttal járul hozzá önkormányzati közfeladatok ellátásához.
5. A projekt fejlesztője, a Futureal cégcsoport a leghatározottabban visszautasít minden olyan állítást vagy sugalmazást, amely a projekttel kapcsolatban bárminemű jogi vagy etikai visszaélést emleget.

A kékkel jelölt terület a Corvin Sétány projekt területe. Sem a Dugonics utca, sem a Horváth Mihály tér 16., sem pedig a Kisfaludy utca 14. nem esik bele a Corvin Sétány projekt területébe, így semmilyen összefüggés sincs a megjelölt területek és a Corvin Sétány projekt valamint beruházója között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tények:

• A Corvin Sétány fejlesztési program szerződéses rendszerét az Önkormányzat 2003-ban hozta létre, majd nyilvános, piaci versenyben választotta ki a pályázat győztesét. A nyertesnek a pályázaton kialakult, évente növekvő versenyárat kell a telkekért fizetni.
• Ezen a versenyen vezető, magyar tulajdonú építőipari cégek konzorciuma nyert.
• A konzorcium tagjaitól a tőlük teljes mértékben független Futureal több mint egy évvel később, egyesével, a szabad piacon vásárolta meg a nyertes cég részvényeit és az akkor majdnem zátonyra futó fejlesztést sok milliárd forint saját erővel és jelenleg már 130 fős szakmai csapattal támogatta meg.
• A Futureal színrelépése óta a projekt-szerződés minden pontját betartotta, a projektet Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési projektjévé tette, melyben jelenleg negyedmillió négyzetméter épület épül.
• A Corvin Sétány projekt Közép-Európa legsikeresebb város-rehabilitációs programja, amely politikai érdekektől függetlenül, közös összefogással épül Budapest megújuló belvárosában.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?