22 °C Budapest

7 feszültségoldó tipp! Amit az osztatlan közös tulajdonról tudni kell

2010. január 31. 11:02

Az osztatlan közös tulajdonban lévő telek és ingatlan nem túl szerencsés, különösen ha a tulajdonosok nincsenek jó viszonyban, valamelyikük jelzáloghitelt akar fölvenni vagy építkezni szándékozik. Az ingatlanmagazin.com annak járt utána, hogy ilyen esetekben mi a teendő, valamint mire kell figyelniük a vevőknek és az eladóknak.

1. Rögzítsék írásban a tulajdoni hányadokat!

A közös telek tulajdoni viszonyait mindenképpen célszerű valamilyen megállapodásban rögzíteni. Ezt természetesen meg lehet tenni szóban is, de sokkal biztonságosabb, ha a felek írásban rögzítik a megbeszélteket. (Még akkor is, ha a tulajdoni hányadok családon belül oszlanak meg.)

Forrás: Ingatlanmagazin.com

Ezzel elkerülhető, hogy egy esetleges vita miatt a tulajdonosok akár évekig a bíróságra járjanak, ahol aztán a felek jogszerű érdekeit figyelembe véve döntik el, ki hogyan járhat be a telekre, hol parkolhat, hol kapálhat a veteményesben és hol játszhat a gyerekkel.

Tovább a teljes cikkre...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24