Szívnak a budapestiek: 70(!) százalékos drágulás jöhet

Pénzcentrum
2009. november 25. 09:17

Akár 60-70 százalékos csatornadíj-emelés is lehet Budapesten, ha a központi szennyvíztisztító költségeit teljes egészében a fogyasztókra hárítják - értesült a Magyar Nemzet.

A napilap értesülését a Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésére beterjesztett drasztikus közműdíj-emelési csomag dokumentumai is alátámasztják. A mostani, 2010-re szóló 17,1 százalékos díjnövelést tartalmazó előterjesztéshez csatolt könyvvizsgálói jelentés összefoglalója szerint "az elkövetkező években jelentős díjnövekedések várhatók".

Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) vezérigazgatója szerint a fővárosi előterjesztésben szereplő 36,3 százalékos csatornahasználati díjemelést az önkormányzattal kötött szerződés alapján kalkulálták, de a cég igazgatósága a Fővárosi Közgyűlés ülésére készült előterjesztésben szereplő, jövő évi 17,1 százalékos emelést támogatja.

Zsinka László, az FCSM felügyelő bizottságának ellenzék által delegált tagja úgy látja, "reális annak a veszélye, hogy a fogyasztókkal fizettetik meg a több mint 120 milliárd forintos uniós beruházást, ugyanis 2010-re csak 153 napos elszámolást készítettek", mert jövő augusztusban indulna a jelenleg próbaüzemben lévő csepeli szennyvíztisztító.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM