7 °C Budapest

Szívnak a budapestiek: 70(!) százalékos drágulás jöhet

Pénzcentrum
2009. november 25. 09:17

Akár 60-70 százalékos csatornadíj-emelés is lehet Budapesten, ha a központi szennyvíztisztító költségeit teljes egészében a fogyasztókra hárítják - értesült a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A napilap értesülését a Fővárosi Közgyűlés holnapi ülésére beterjesztett drasztikus közműdíj-emelési csomag dokumentumai is alátámasztják. A mostani, 2010-re szóló 17,1 százalékos díjnövelést tartalmazó előterjesztéshez csatolt könyvvizsgálói jelentés összefoglalója szerint "az elkövetkező években jelentős díjnövekedések várhatók".

Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) vezérigazgatója szerint a fővárosi előterjesztésben szereplő 36,3 százalékos csatornahasználati díjemelést az önkormányzattal kötött szerződés alapján kalkulálták, de a cég igazgatósága a Fővárosi Közgyűlés ülésére készült előterjesztésben szereplő, jövő évi 17,1 százalékos emelést támogatja.

Zsinka László, az FCSM felügyelő bizottságának ellenzék által delegált tagja úgy látja, "reális annak a veszélye, hogy a fogyasztókkal fizettetik meg a több mint 120 milliárd forintos uniós beruházást, ugyanis 2010-re csak 153 napos elszámolást készítettek", mert jövő augusztusban indulna a jelenleg próbaüzemben lévő csepeli szennyvíztisztító.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?