4 °C Budapest

Hatszázezer család kap újévi ajándékot a kormánytól

Pénzcentrum
2009. október 13. 09:47

Mégis a kedvezményes ötszázalékos áfakulcsba tartozik majd a távhőszolgáltatás - állapodott meg a kormánypárt és a miniszterelnök tegnap.

Jövő év elejétől a mostani tizennyolc százalékos áfakörből az ötszázalékosba kerül a távhőszolgáltatás - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök tegnap, miután tárgyalt az MSZP parlamenti képviselőcsoportjával. A lépés eredményeként - minden mást változatlannak feltételezve - tizenegy százalékkal lehet olcsóbb jövőre a távfűtés hatszáznegyvenezer háztartásban. A kormányfő hozzátette: a távhőáfa-csökkentés miatti bevételkiesés a jövő évi büdzsé tartalékait csökkenti, s ez mintegy húszmilliárd forintot tehet ki - írta a Népszabadság.

Bajnai a frakcióülés után közölte: "a gyermekétkeztetés, az egészségügy, az egyházi finanszírozás, a fogyatékos-szervezetek támogatása területén született megállapodásokkal, valamint a távhőáfa csökkentésével a kormány elment a falig, a jövő évi büdzsében ennyi tartalék volt". Kérdés, hogy amennyiben a közösségi közlekedés tervezett reformja, pontosabban a rendszerből való forráskivonás terve "nem megy át", úgy miből finanszírozza majd a kormány például a MÁV fennmaradó, sokmilliárdos költségeit.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?