26 °C Budapest

Hatszázezer család kap újévi ajándékot a kormánytól

Pénzcentrum
2009. október 13. 09:47

Mégis a kedvezményes ötszázalékos áfakulcsba tartozik majd a távhőszolgáltatás - állapodott meg a kormánypárt és a miniszterelnök tegnap.

Jövő év elejétől a mostani tizennyolc százalékos áfakörből az ötszázalékosba kerül a távhőszolgáltatás - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök tegnap, miután tárgyalt az MSZP parlamenti képviselőcsoportjával. A lépés eredményeként - minden mást változatlannak feltételezve - tizenegy százalékkal lehet olcsóbb jövőre a távfűtés hatszáznegyvenezer háztartásban. A kormányfő hozzátette: a távhőáfa-csökkentés miatti bevételkiesés a jövő évi büdzsé tartalékait csökkenti, s ez mintegy húszmilliárd forintot tehet ki - írta a Népszabadság.

Bajnai a frakcióülés után közölte: "a gyermekétkeztetés, az egészségügy, az egyházi finanszírozás, a fogyatékos-szervezetek támogatása területén született megállapodásokkal, valamint a távhőáfa csökkentésével a kormány elment a falig, a jövő évi büdzsében ennyi tartalék volt". Kérdés, hogy amennyiben a közösségi közlekedés tervezett reformja, pontosabban a rendszerből való forráskivonás terve "nem megy át", úgy miből finanszírozza majd a kormány például a MÁV fennmaradó, sokmilliárdos költségeit.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm