Extrém kiárusítás: eladják az apátságot!

2009. október 10. 16:02

1030-ben épült az a bencés apátság, ami az olaszországi Siena városától néhány kilométerre található. A csodálatos történelmi épület most új gazdát keres. 


Olaszországban eladó egy egész apátság. Ára: 10 millió euró.

 


Szakértők szerint valódi építészeti gyöngyszem a Toszkánában található L'Abbadia apátság. A Siena városától mintegy 60 kilométerre található apátságot a bencés szerzetesek számára építették, az 1030-s években.

 


Az épület egy dombtetőn magaslik a táj fölé, így ablakaiból elképesztő kilátás nyílik a csodálatos természeti környezetre. A nemrégiben felújított -eredetileg római stílusban épült- ingatlant pedig most új gazdát keres.

 


Az épület már régóta nem működik eredeti funkciójának megfelelően: jelenleg vendégházként üzemel.

 


A különleges épületnek természetesen az ára is egyedi: 10 millió euróra -2,7 milliárd forint- tartják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A hatalmas épület -melyet várhatóan továbbra is szállodaként üzemeltetnek majd- természetesen már a technika modern vívmányal felszerelt: emeletei között például lifttel lehet közlekedni, konyhája pedig minden igényt kielégítő.

 

 

Fotók: luxist.com

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?