6 °C Budapest

Bérlakásprogram: sürgető a helyzet

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 09:32

Építőipari szakmai szervezetek a magyarországi bérlakásépítés megkezdését sürgetik. Úgy látják, ez nem csak az állami szerepvállalást fejleszthetné, hanem megrendeléshez juttathatná a KKV-szektort is -írja a Magyar Hírlap.

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület uniós támogatások fogadására alkalmas bérlakás-építő és -kezelő szervezetek létrehozását szorgalmazza.

Az Egyesület szerint a lakásépítéseken keresztül a kis- és középvállalkozói szektor helyzete javulhatna, és a bérlakásrendszer megvalósításával a magyar lakásépítés alkalmassá válna uniós támogatások igénybevételére. Ráadásul elkerülhető lenne az építő- és építőanyag-iparban a foglalkoztatottak számának ingadozása is.

A szomszédos Ausztriában például nem csak az állam vesz részt a programban, hanem szakszervezetek, üzleti biztosítók és önkormányzatok is működtetnek olyan szervezeteket, amelyek bérlakásokat építenek, majd kezelnek rögzített, pár százalékos nyereséggel.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30