-1 °C Budapest

Bérlakásprogram: sürgető a helyzet

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 09:32

Építőipari szakmai szervezetek a magyarországi bérlakásépítés megkezdését sürgetik. Úgy látják, ez nem csak az állami szerepvállalást fejleszthetné, hanem megrendeléshez juttathatná a KKV-szektort is -írja a Magyar Hírlap.

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület uniós támogatások fogadására alkalmas bérlakás-építő és -kezelő szervezetek létrehozását szorgalmazza.

Az Egyesület szerint a lakásépítéseken keresztül a kis- és középvállalkozói szektor helyzete javulhatna, és a bérlakásrendszer megvalósításával a magyar lakásépítés alkalmassá válna uniós támogatások igénybevételére. Ráadásul elkerülhető lenne az építő- és építőanyag-iparban a foglalkoztatottak számának ingadozása is.

A szomszédos Ausztriában például nem csak az állam vesz részt a programban, hanem szakszervezetek, üzleti biztosítók és önkormányzatok is működtetnek olyan szervezeteket, amelyek bérlakásokat építenek, majd kezelnek rögzített, pár százalékos nyereséggel.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem