Padlón! Családi tragédia után 13 forint miatt ugrott a házuk

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 12:02

Egy eladósodott amerikai család az aktuális törlesztőrészlettől 7 centtel (13 forinttal) kevesebbet utalt a banknak, ami elég volt ahhoz, hogy felmondják a szerződésüket és átadják végrehajtásra a négygyermekes család otthonául szolgáló ingatlant.

A Berger családot egy jogsegély szolgálat karolta fel és együtt küzdenek az igazukért azok után, hogy vélhetően a postai ügyintéző tévedésének következtében az előírt 440,07 dollár (83 613 forint) helyett "csak" 440 dollárt (83 600 forintot) utaltak a banknak.

A Bank of Amerika érdekeltségeibe tartozó hitelintézet szóvivője szerint szó sincs semmiféle 7 centes végrehajtásról. A család már évekkel ezelőtt megcsúszott a törlesztéssel, a bank számos erőfeszítést tett a végrehajtás elkerülésére és többféle fizetési könnyítést is felajánlott az ügyfeleknek.

Jelzálogot a lakásra, de gyorsan! Mit tudnak a bankok?

A pénzintézet végül egy olyan személyre szabott konstrukciót dolgozott ki a család számára, aminek aláírásakor tisztázták, hogy amennyiben ezt sem tudják teljesíteni, akkor nincs más választásuk és jön a kilakoltatás, valamint a végrehajtás. A bank fizetési rendszere érzékelte az ismételt elmaradást és automatikusan a végrehajtási osztály felé továbbította az ügyet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kétségbeesett Berger család

A számítógépek javításával foglalkozó családfő szerint padlóra kerültek, nem elég, hogy négy hónappal ezelőtt egy balesetben elveszítették a legkisebb gyermeküket (a család az ő fényképével ellátott pólókban látható a képen), most az otthonuk is odalett. A jogvédők most azon dolgoznak, hogy a bank vonja vissza a szerződés felmondását és függessze fel a végrehajtási eljárást.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem