21 °C Budapest

Padlón! Családi tragédia után 13 forint miatt ugrott a házuk

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 12:02

Egy eladósodott amerikai család az aktuális törlesztőrészlettől 7 centtel (13 forinttal) kevesebbet utalt a banknak, ami elég volt ahhoz, hogy felmondják a szerződésüket és átadják végrehajtásra a négygyermekes család otthonául szolgáló ingatlant.

A Berger családot egy jogsegély szolgálat karolta fel és együtt küzdenek az igazukért azok után, hogy vélhetően a postai ügyintéző tévedésének következtében az előírt 440,07 dollár (83 613 forint) helyett "csak" 440 dollárt (83 600 forintot) utaltak a banknak.

A Bank of Amerika érdekeltségeibe tartozó hitelintézet szóvivője szerint szó sincs semmiféle 7 centes végrehajtásról. A család már évekkel ezelőtt megcsúszott a törlesztéssel, a bank számos erőfeszítést tett a végrehajtás elkerülésére és többféle fizetési könnyítést is felajánlott az ügyfeleknek.

Jelzálogot a lakásra, de gyorsan! Mit tudnak a bankok?

A pénzintézet végül egy olyan személyre szabott konstrukciót dolgozott ki a család számára, aminek aláírásakor tisztázták, hogy amennyiben ezt sem tudják teljesíteni, akkor nincs más választásuk és jön a kilakoltatás, valamint a végrehajtás. A bank fizetési rendszere érzékelte az ismételt elmaradást és automatikusan a végrehajtási osztály felé továbbította az ügyet.

A kétségbeesett Berger család

A számítógépek javításával foglalkozó családfő szerint padlóra kerültek, nem elég, hogy négy hónappal ezelőtt egy balesetben elveszítették a legkisebb gyermeküket (a család az ő fényképével ellátott pólókban látható a képen), most az otthonuk is odalett. A jogvédők most azon dolgoznak, hogy a bank vonja vissza a szerződés felmondását és függessze fel a végrehajtási eljárást.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05