18 °C Budapest

Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

Pénzcentrum
2009. július 16. 12:02

Nemzetközi ingatlanpiaci szakértők szerint gombamód szaporodnak a nyugati világban szinte ismeretlen nevű, azonban milliós népességgel rendelkező nagyvárosok Kínában, melyek rendkívüli befektetési potenciállal rendelkeznek.

Amikor egy európai embert megkérdeznek, hogy soroljon fel kínai nagyvárosokat, akkor Sanghaj, Peking és Hongkong után általában megáll a tudomány. A 2006-os becslések szerint legalább 18 olyan város található az országban, ahol a lakosság meghaladja a 2 millió főt (Budapest lakossága jelenleg 1,7 millió főre tehető).

A hírek szerint a népességi listán a negyedik és hetedik pozícióban található Csungcsing, illetve Tiencsin gyorsabban fejlődik, mint Sanghaj, vagy akár Peking. A fővárostól 120 kilométerre található Tiencsin az északkeleti régió ipari fellegvárává nőtte ki magát, ráadásul a 8 %-os országos GDP növekedéssel szemben itt 16,5 %-ot mértek.

A Jones Lang LaSalle elemzői elmondták, hogy a régió mágnesként vonzza a nyugati nagyvállalatokat is, rendelkezik itt gyáregységgel az Airbus és a Boeing is. A szintén északkeleti kikötőváros Dalian szintén vonzó lakóingatlan piaccal rendelkezik, Japán és Korea közelsége is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több nemzetközi pénzügyi intézmény és informatikai vállalkozás is ezt a várost választotta.

A listán szereplő városok közül Csengtu (Szecsuan tartomány fővárosa) sem csak a pandákról híres már, itt található az IBM és a Nokia kínai központja is. Az országos infrastrukturális (közút- és vasúthálózati) fejlesztések ezt a tartományt is elérték, a - turisztikai célpontnak sem utolsó - város gyors növekedésnek indult.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elemzők szerint említést érdemel még az irodafejlesztéseivel 3 milliós Nancsing, az acéliparáról elhíresült, mára azonban tudományos és oktatási központnak számító Vuhan és a Sanghajtól 200 kilométerre található Hangzsu, melyet az ország egyik leggazdagabb városának tartanak.

Vissza a főoldalra!

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?