Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

Pénzcentrum
2009. július 16. 12:02

Nemzetközi ingatlanpiaci szakértők szerint gombamód szaporodnak a nyugati világban szinte ismeretlen nevű, azonban milliós népességgel rendelkező nagyvárosok Kínában, melyek rendkívüli befektetési potenciállal rendelkeznek.

Amikor egy európai embert megkérdeznek, hogy soroljon fel kínai nagyvárosokat, akkor Sanghaj, Peking és Hongkong után általában megáll a tudomány. A 2006-os becslések szerint legalább 18 olyan város található az országban, ahol a lakosság meghaladja a 2 millió főt (Budapest lakossága jelenleg 1,7 millió főre tehető).

A hírek szerint a népességi listán a negyedik és hetedik pozícióban található Csungcsing, illetve Tiencsin gyorsabban fejlődik, mint Sanghaj, vagy akár Peking. A fővárostól 120 kilométerre található Tiencsin az északkeleti régió ipari fellegvárává nőtte ki magát, ráadásul a 8 %-os országos GDP növekedéssel szemben itt 16,5 %-ot mértek.

A Jones Lang LaSalle elemzői elmondták, hogy a régió mágnesként vonzza a nyugati nagyvállalatokat is, rendelkezik itt gyáregységgel az Airbus és a Boeing is. A szintén északkeleti kikötőváros Dalian szintén vonzó lakóingatlan piaccal rendelkezik, Japán és Korea közelsége is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több nemzetközi pénzügyi intézmény és informatikai vállalkozás is ezt a várost választotta.

A listán szereplő városok közül Csengtu (Szecsuan tartomány fővárosa) sem csak a pandákról híres már, itt található az IBM és a Nokia kínai központja is. Az országos infrastrukturális (közút- és vasúthálózati) fejlesztések ezt a tartományt is elérték, a - turisztikai célpontnak sem utolsó - város gyors növekedésnek indult.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elemzők szerint említést érdemel még az irodafejlesztéseivel 3 milliós Nancsing, az acéliparáról elhíresült, mára azonban tudományos és oktatási központnak számító Vuhan és a Sanghajtól 200 kilométerre található Hangzsu, melyet az ország egyik leggazdagabb városának tartanak.

Vissza a főoldalra!

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?