5 °C Budapest

Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

Pénzcentrum
2009. július 16. 12:02

Nemzetközi ingatlanpiaci szakértők szerint gombamód szaporodnak a nyugati világban szinte ismeretlen nevű, azonban milliós népességgel rendelkező nagyvárosok Kínában, melyek rendkívüli befektetési potenciállal rendelkeznek.

Amikor egy európai embert megkérdeznek, hogy soroljon fel kínai nagyvárosokat, akkor Sanghaj, Peking és Hongkong után általában megáll a tudomány. A 2006-os becslések szerint legalább 18 olyan város található az országban, ahol a lakosság meghaladja a 2 millió főt (Budapest lakossága jelenleg 1,7 millió főre tehető).

A hírek szerint a népességi listán a negyedik és hetedik pozícióban található Csungcsing, illetve Tiencsin gyorsabban fejlődik, mint Sanghaj, vagy akár Peking. A fővárostól 120 kilométerre található Tiencsin az északkeleti régió ipari fellegvárává nőtte ki magát, ráadásul a 8 %-os országos GDP növekedéssel szemben itt 16,5 %-ot mértek.

A Jones Lang LaSalle elemzői elmondták, hogy a régió mágnesként vonzza a nyugati nagyvállalatokat is, rendelkezik itt gyáregységgel az Airbus és a Boeing is. A szintén északkeleti kikötőváros Dalian szintén vonzó lakóingatlan piaccal rendelkezik, Japán és Korea közelsége is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több nemzetközi pénzügyi intézmény és informatikai vállalkozás is ezt a várost választotta.

A listán szereplő városok közül Csengtu (Szecsuan tartomány fővárosa) sem csak a pandákról híres már, itt található az IBM és a Nokia kínai központja is. Az országos infrastrukturális (közút- és vasúthálózati) fejlesztések ezt a tartományt is elérték, a - turisztikai célpontnak sem utolsó - város gyors növekedésnek indult.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elemzők szerint említést érdemel még az irodafejlesztéseivel 3 milliós Nancsing, az acéliparáról elhíresült, mára azonban tudományos és oktatási központnak számító Vuhan és a Sanghajtól 200 kilométerre található Hangzsu, melyet az ország egyik leggazdagabb városának tartanak.

Vissza a főoldalra!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem