3 °C Budapest

Kiszivárgott egy tuti tipp: az ingatlanosok megneszeltek valamit

Pénzcentrum
2009. július 16. 12:02

Nemzetközi ingatlanpiaci szakértők szerint gombamód szaporodnak a nyugati világban szinte ismeretlen nevű, azonban milliós népességgel rendelkező nagyvárosok Kínában, melyek rendkívüli befektetési potenciállal rendelkeznek.

Amikor egy európai embert megkérdeznek, hogy soroljon fel kínai nagyvárosokat, akkor Sanghaj, Peking és Hongkong után általában megáll a tudomány. A 2006-os becslések szerint legalább 18 olyan város található az országban, ahol a lakosság meghaladja a 2 millió főt (Budapest lakossága jelenleg 1,7 millió főre tehető).

A hírek szerint a népességi listán a negyedik és hetedik pozícióban található Csungcsing, illetve Tiencsin gyorsabban fejlődik, mint Sanghaj, vagy akár Peking. A fővárostól 120 kilométerre található Tiencsin az északkeleti régió ipari fellegvárává nőtte ki magát, ráadásul a 8 %-os országos GDP növekedéssel szemben itt 16,5 %-ot mértek.

A Jones Lang LaSalle elemzői elmondták, hogy a régió mágnesként vonzza a nyugati nagyvállalatokat is, rendelkezik itt gyáregységgel az Airbus és a Boeing is. A szintén északkeleti kikötőváros Dalian szintén vonzó lakóingatlan piaccal rendelkezik, Japán és Korea közelsége is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy több nemzetközi pénzügyi intézmény és informatikai vállalkozás is ezt a várost választotta.

A listán szereplő városok közül Csengtu (Szecsuan tartomány fővárosa) sem csak a pandákról híres már, itt található az IBM és a Nokia kínai központja is. Az országos infrastrukturális (közút- és vasúthálózati) fejlesztések ezt a tartományt is elérték, a - turisztikai célpontnak sem utolsó - város gyors növekedésnek indult.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elemzők szerint említést érdemel még az irodafejlesztéseivel 3 milliós Nancsing, az acéliparáról elhíresült, mára azonban tudományos és oktatási központnak számító Vuhan és a Sanghajtól 200 kilométerre található Hangzsu, melyet az ország egyik leggazdagabb városának tartanak.

Vissza a főoldalra!

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?