2 °C Budapest

Rudas: pereg a festék, omlik a vakolat! Ki a ludas?

2009. július 7. 08:17

Hétfőtől húsz napon át zárva lesz a Rudas fürdő, melyre a 2005-ös felújítás után ezúttal újabb 20 millió forintot kell költeni.

"A négy évvel ezelőtti felújítás során nem maradt forrás a törökfürdő faragott köveinek restaurálására" - mondta Rák Tibor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) műszaki igazgatója. Ezt végzik most el, valamint újrafestik a fürdő egyes részeit, ahol a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által kijelölt festék a felújítás óta levált.

A Fürdőbarátok Egyesülete szerint a rosszul elvégzett felújítás következtében penészednek a falak, mivel megszüntették a fürdő természetes szellőzését, az északi oldalt pedig lefalazták a szomszédos vendéglátóhely miatt. "Súlyos disznóság, hogy ismét tízmilliókat kell költeni a fürdőre" - mondta Nemessuri Péter elnök.

Rudas fürdő (Forrás: Magyar Hírlap)

A BGYH cáfolta az értesülést, az általuk rendelt műszaki szakvélemény szerint, a vakolat azért vált le, mert az a felhordása előtt, még a zsákokban megkötött. A szellőztetéssel kapcsolatban elmondták, hogy az algásodás kivédésére a levegőcserét - a szigorú közegészségügyi előírásoknak megfelelően - szellőző-berendezésekkel oldják meg, amelyeket a fürdővendégekkel kötött megállapodás alapján csak éjszaka kapcsolnak be.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?