A világ öt legdrágább hotelszobája - képekkel!

2009. június 20. 08:02

Valószínűleg nem csak a mostani válság az egyetlen oka annak, amiért legtöbbünk a most bemutatott hotelszobákról még csak álmodni sem mer. Hét millió forintot egy éjszakára még a milliárdosok közül is csak kevesen engednek meg maguknak.

A Forbes magazin összegyűjtötte a világ öt legdrágább hotelszobáját, amit most mi is bemutatunk kíváncsi olvasóinknak:

1. Hotel Martinez, Cannes, Franciaország
Egy éjszaka ebben a szállodában 22 900 fontba, vagyis 7,5 millió forintba kerül. Cserébe találunk itt Michelin csillaggal büszkélkedő éttermet, zongoratermet, és egy óriási privát strandot, hogy még véletlenül se kelljen a "pórnéppel" keveredni a parton. A "szobához" jár még társalgószoba, zuhanyzó, privát spa részleg, öltözőszoba és szauna is, és persze egy óriási, tengerre néző terasz is.


2. Four Seasons Hotel, New York, USA
Valamivel kevesebbe, 21 500 fontba (7 millió forint) kerül egy éjszaka, a Manhattan-i full panorámát garantáló szálloda 400 négyzetméteres penthouse-ában. A falak arannyal, és platinával vannak átfuttatva, kinti-benti Zen-kertben pihenhet a vendég, a plafonról egy több mint egy méter magas kristály-csillár ontja a fényt, és még saját inast, személyi trénert, sőt sofőrt is biztosít a hotel.


3. Hotel President Wilson, Genf, Svájc
Itt a New York-i Four Seasons-szel azonos árban mérik a Mont Blanc-ra tekintő penthouse árát, amelyért cserébe egy 1930-as billiárd asztal mellett üthetjük el az időnket. A felszerltség alapján ide olyan vendégek járnak, akik kellően féltik biztonságukat, hiszen a lift egyenesen a lakosztályba vezet, amit rengeteg biztonsági kamera figyel, golyóálló üvegből készültek az ablakok, páncélozottak az ajtók, és még egy pánikgombot is elhelyeztek az ágy mellett.


4. Grand Resort Lagonissi, Athen, Görögország
Egy éjszaka 21 ezer font, vagyis 6,9 millió forint, amiért cserébe saját inast, séfet, zongoristát kap a vendég, csakúgy mint kinti és benti medencét, fitness termet, és saját partszakaszt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


5. Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda, Olaszország
16 800 fontba (5,5 millió forint) kerül egy éjszaka az évtizedek óta a gazdagok és híresek által látogatott Costa Smeralda partjainál fekvő szállodában. Cserébe három hálószobát, három fürdőszobát, egy kinti sós vizű medencét, és saját szolárium kap a vendég.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem