1 °C Budapest

Íme Magyarország legolcsóbb nyaralói: 600 ezer forinttól

2009. június 5. 05:55

Szétnéztünk Magyarország nyaralói között - természetesen a legolcsóbbakat kerestük. Talán kissé meglepően hangzik, de kétszáznál is többet találtunk 3 millió forint alatt. Természetesen jelentős részük felújításra szorul, azonban kreatív ötletekkel és egy kis munkával legtöbbjükből igazi kis palota varázsolható- ahol szinte garantált a pihenés és a nyugalom.

A legtöbb olcsó nyaralót Fejér megyében találtuk: elsősorban Bicske környékén szabadulnának a tulajdonosok ilyen jellegű ingatlanjaiktól. Békés megyében viszont 3,9 millió forintos ár alatt egyáltalán nem akadt nyaraló a horogra (csak üdülési jog, de azokat most nem számoltuk).

Az ingatlan.com adatbázisában szereplő nyaralók közül a bajnok a mindössze 600 ezer forintba kerülő pécsbagotai ingatlan. A hirdetés szerint a baranyai településen 2000 m2-es hétvégi telek, télen - nyáron lakható pici 2 szobás 50 m2-es házzal, pincével, gyümölcsössel eladó. Aki már szaladna is megvenni, annak eláruljuk: az erdő közepén levő házikó gyakorlatilag az összedőlés határán áll, azonban a körülötte levő akácosban komoly befektetési lehetőségek rejlenek.

Szintén baranyai listánk második helyezettje. Komlón 700 m2-es hétvégi telek, víz - villany a teleken, rajta pici szerszámtárolóval eladó. Igaz, az 1 szobás, 10(!) m² alapterületű kamrát csak erős túlzással lehet nyaralónak nevezni, viszont 650 ezerért már elvihető.


Jászberény határában is eladásra kínálnak egy vályogból épült, két lakóhelyiséges, 30 m²-es üdülő házas nyaralót. Villany és fúrt kút van, az ár szintén érdekes: 650 ezer forint. Miskolc-Lyukóban pedig eladó egy 980 m²-es zártkerti ingatlan, 20 m²-es faházzal. A 850 ezer forintos árban két saját kút is benne foglaltatik.

900 ezer forintért Hatvanban, a "Szőlőhegy legszebb részén csendes, panorámás, déli fekvésű domboldalon tégla építésű hétvégi ház, kis parkosított telekkel eladó". Az épület 30, a telek 720 m²-es.

Ha valaki számára a pihenést a szőlőtermesztés és a borászkodás jelenti, annak több ajánlatunk is van. A balatonfőkajári szőlőhegyen például 16 m²-es présház, alatta 40 m²-es pincével 780 ezer forint. A hirdetés külön kiemeli, hogy alig 150 méterre kristálytiszta kútvíz, 5 km-re pedig balatoni strand is található.

A Fejér megyei Gyúró településen közepes állapotú présházhoz nagyjából 1000m² szőlő tartozik. Az ár teljes berendezéssel, borászati eszközökkel értendő, és "erősen alkuképes".

Aki nagyobb választékot szeretne, annak ajánljuk, hogy nézzen körül az 1-és 2 millió forint közötti nyaralók között. Bükkaranyoson 3 szintes faház 1,8 millió. Ugyanennyibe kerül Ráckevén egy 30 m²-es 1+2 félszobás nyaraló, míg százezerrel drágább Bicskén egy 2 félszobás ingatlan, 1881 m²-es telekkel.

2 és 3 millió között pedig már igazán pazar kis nyaralókat találunk, például a kisebb, kevésbé felkapott vízpartokon. Korábbi kapcsolódó cikkünk:
Nyaralók már 3 milliótól: nem csak a Balaton van a világon

Vehetünk 60m²-es nyaralót az Eger melletti Ostorosi-tónál, faházat a Szelidi-tónál, vagy akár 20m²-es házikót a baranyai Dombay-tónál.

Bármelyik olcsó ingatlant is válasszuk, számoljunk azzal, hogy szinte mindegyikőjük felújítást, átalakítást igényel. Azonban ha ügyesek vagyunk, könnyen egy kis nyugalom-fészekké alakíthatjuk világvégi kunyhónkat.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?