21 °C Budapest

Íme Magyarország legolcsóbb nyaralói: 600 ezer forinttól

2009. június 5. 05:55

Szétnéztünk Magyarország nyaralói között - természetesen a legolcsóbbakat kerestük. Talán kissé meglepően hangzik, de kétszáznál is többet találtunk 3 millió forint alatt. Természetesen jelentős részük felújításra szorul, azonban kreatív ötletekkel és egy kis munkával legtöbbjükből igazi kis palota varázsolható- ahol szinte garantált a pihenés és a nyugalom.

A legtöbb olcsó nyaralót Fejér megyében találtuk: elsősorban Bicske környékén szabadulnának a tulajdonosok ilyen jellegű ingatlanjaiktól. Békés megyében viszont 3,9 millió forintos ár alatt egyáltalán nem akadt nyaraló a horogra (csak üdülési jog, de azokat most nem számoltuk).

Az ingatlan.com adatbázisában szereplő nyaralók közül a bajnok a mindössze 600 ezer forintba kerülő pécsbagotai ingatlan. A hirdetés szerint a baranyai településen 2000 m2-es hétvégi telek, télen - nyáron lakható pici 2 szobás 50 m2-es házzal, pincével, gyümölcsössel eladó. Aki már szaladna is megvenni, annak eláruljuk: az erdő közepén levő házikó gyakorlatilag az összedőlés határán áll, azonban a körülötte levő akácosban komoly befektetési lehetőségek rejlenek.

Szintén baranyai listánk második helyezettje. Komlón 700 m2-es hétvégi telek, víz - villany a teleken, rajta pici szerszámtárolóval eladó. Igaz, az 1 szobás, 10(!) m² alapterületű kamrát csak erős túlzással lehet nyaralónak nevezni, viszont 650 ezerért már elvihető.


Jászberény határában is eladásra kínálnak egy vályogból épült, két lakóhelyiséges, 30 m²-es üdülő házas nyaralót. Villany és fúrt kút van, az ár szintén érdekes: 650 ezer forint. Miskolc-Lyukóban pedig eladó egy 980 m²-es zártkerti ingatlan, 20 m²-es faházzal. A 850 ezer forintos árban két saját kút is benne foglaltatik.

900 ezer forintért Hatvanban, a "Szőlőhegy legszebb részén csendes, panorámás, déli fekvésű domboldalon tégla építésű hétvégi ház, kis parkosított telekkel eladó". Az épület 30, a telek 720 m²-es.

Ha valaki számára a pihenést a szőlőtermesztés és a borászkodás jelenti, annak több ajánlatunk is van. A balatonfőkajári szőlőhegyen például 16 m²-es présház, alatta 40 m²-es pincével 780 ezer forint. A hirdetés külön kiemeli, hogy alig 150 méterre kristálytiszta kútvíz, 5 km-re pedig balatoni strand is található.

A Fejér megyei Gyúró településen közepes állapotú présházhoz nagyjából 1000m² szőlő tartozik. Az ár teljes berendezéssel, borászati eszközökkel értendő, és "erősen alkuképes".

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Aki nagyobb választékot szeretne, annak ajánljuk, hogy nézzen körül az 1-és 2 millió forint közötti nyaralók között. Bükkaranyoson 3 szintes faház 1,8 millió. Ugyanennyibe kerül Ráckevén egy 30 m²-es 1+2 félszobás nyaraló, míg százezerrel drágább Bicskén egy 2 félszobás ingatlan, 1881 m²-es telekkel.

2 és 3 millió között pedig már igazán pazar kis nyaralókat találunk, például a kisebb, kevésbé felkapott vízpartokon. Korábbi kapcsolódó cikkünk:
Nyaralók már 3 milliótól: nem csak a Balaton van a világon

Vehetünk 60m²-es nyaralót az Eger melletti Ostorosi-tónál, faházat a Szelidi-tónál, vagy akár 20m²-es házikót a baranyai Dombay-tónál.

Bármelyik olcsó ingatlant is válasszuk, számoljunk azzal, hogy szinte mindegyikőjük felújítást, átalakítást igényel. Azonban ha ügyesek vagyunk, könnyen egy kis nyugalom-fészekké alakíthatjuk világvégi kunyhónkat.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm