Íme Magyarország legolcsóbb nyaralói: 600 ezer forinttól

2009. június 5. 05:55

Szétnéztünk Magyarország nyaralói között - természetesen a legolcsóbbakat kerestük. Talán kissé meglepően hangzik, de kétszáznál is többet találtunk 3 millió forint alatt. Természetesen jelentős részük felújításra szorul, azonban kreatív ötletekkel és egy kis munkával legtöbbjükből igazi kis palota varázsolható- ahol szinte garantált a pihenés és a nyugalom.

A legtöbb olcsó nyaralót Fejér megyében találtuk: elsősorban Bicske környékén szabadulnának a tulajdonosok ilyen jellegű ingatlanjaiktól. Békés megyében viszont 3,9 millió forintos ár alatt egyáltalán nem akadt nyaraló a horogra (csak üdülési jog, de azokat most nem számoltuk).

Az ingatlan.com adatbázisában szereplő nyaralók közül a bajnok a mindössze 600 ezer forintba kerülő pécsbagotai ingatlan. A hirdetés szerint a baranyai településen 2000 m2-es hétvégi telek, télen - nyáron lakható pici 2 szobás 50 m2-es házzal, pincével, gyümölcsössel eladó. Aki már szaladna is megvenni, annak eláruljuk: az erdő közepén levő házikó gyakorlatilag az összedőlés határán áll, azonban a körülötte levő akácosban komoly befektetési lehetőségek rejlenek.

Szintén baranyai listánk második helyezettje. Komlón 700 m2-es hétvégi telek, víz - villany a teleken, rajta pici szerszámtárolóval eladó. Igaz, az 1 szobás, 10(!) m² alapterületű kamrát csak erős túlzással lehet nyaralónak nevezni, viszont 650 ezerért már elvihető.


Jászberény határában is eladásra kínálnak egy vályogból épült, két lakóhelyiséges, 30 m²-es üdülő házas nyaralót. Villany és fúrt kút van, az ár szintén érdekes: 650 ezer forint. Miskolc-Lyukóban pedig eladó egy 980 m²-es zártkerti ingatlan, 20 m²-es faházzal. A 850 ezer forintos árban két saját kút is benne foglaltatik.

900 ezer forintért Hatvanban, a "Szőlőhegy legszebb részén csendes, panorámás, déli fekvésű domboldalon tégla építésű hétvégi ház, kis parkosított telekkel eladó". Az épület 30, a telek 720 m²-es.

Ha valaki számára a pihenést a szőlőtermesztés és a borászkodás jelenti, annak több ajánlatunk is van. A balatonfőkajári szőlőhegyen például 16 m²-es présház, alatta 40 m²-es pincével 780 ezer forint. A hirdetés külön kiemeli, hogy alig 150 méterre kristálytiszta kútvíz, 5 km-re pedig balatoni strand is található.

A Fejér megyei Gyúró településen közepes állapotú présházhoz nagyjából 1000m² szőlő tartozik. Az ár teljes berendezéssel, borászati eszközökkel értendő, és "erősen alkuképes".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Aki nagyobb választékot szeretne, annak ajánljuk, hogy nézzen körül az 1-és 2 millió forint közötti nyaralók között. Bükkaranyoson 3 szintes faház 1,8 millió. Ugyanennyibe kerül Ráckevén egy 30 m²-es 1+2 félszobás nyaraló, míg százezerrel drágább Bicskén egy 2 félszobás ingatlan, 1881 m²-es telekkel.

2 és 3 millió között pedig már igazán pazar kis nyaralókat találunk, például a kisebb, kevésbé felkapott vízpartokon. Korábbi kapcsolódó cikkünk:
Nyaralók már 3 milliótól: nem csak a Balaton van a világon

Vehetünk 60m²-es nyaralót az Eger melletti Ostorosi-tónál, faházat a Szelidi-tónál, vagy akár 20m²-es házikót a baranyai Dombay-tónál.

Bármelyik olcsó ingatlant is válasszuk, számoljunk azzal, hogy szinte mindegyikőjük felújítást, átalakítást igényel. Azonban ha ügyesek vagyunk, könnyen egy kis nyugalom-fészekké alakíthatjuk világvégi kunyhónkat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm