-1 °C Budapest

Kilakoltatás helyett önkormányzati elővásárlási jogot szorgalmaznak

2009. május 22. 09:47

Az Otthonvédők politikai megoldást sürgetnek a bajba jutott devizahitelesek és közüzemi hátralékkal rendelkezők gondjainak orvoslására. Az összefogás tagjai szerint ellenkező esetben százezrek veszíthetik el az otthonukat.

Azt javasolják, hogy a tömeges kilakoltatások elkerülése érdekében az ingatlan tulajdonjoga az államra szálljon, az pedig találjon megoldást a hitelezőkkel, hogy átütemezzék, illetve elviselhető mértékűvé tegyék a törlesztést.

A megoldás kidolgozásáig az árverezések leállítását javasolják, az embereket pedig arra biztatják, hogy védjék meg otthonaikat. A már országszerte működő gyorsreagálású önvédelmi zónák megerősítésére az összefogás nemzetközi megfigyelők segítségét kérte.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány csalás bűntette miatt feljelentést tesz azon bankok ellen, amelyek a magyar polgárokat tévedésbe ejtik és tévedésben tartják azzal, hogy fejfájás elleni gyógyszernek vagy cukorkának álcázva reklámozzák a gyorskölcsönt. A nemegyszer munkáltatói igazolás nélkül is adható kölcsön elhamarkodott felvétele családok ezreit sodorta adósságcsapdába.

Az ellenzék a bajba került lakáshitelesek megsegítésére azt javasolja, hogy az önkormányzatok kapjanak elővásárlási jogot az árverésre bocsátott ingatlanokra, a korábbi tulajdonosok pedig szociális bérlakásként használhassák tovább a lakást.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem