5 °C Budapest

Kilakoltatás helyett önkormányzati elővásárlási jogot szorgalmaznak

2009. május 22. 09:47

Az Otthonvédők politikai megoldást sürgetnek a bajba jutott devizahitelesek és közüzemi hátralékkal rendelkezők gondjainak orvoslására. Az összefogás tagjai szerint ellenkező esetben százezrek veszíthetik el az otthonukat.

Azt javasolják, hogy a tömeges kilakoltatások elkerülése érdekében az ingatlan tulajdonjoga az államra szálljon, az pedig találjon megoldást a hitelezőkkel, hogy átütemezzék, illetve elviselhető mértékűvé tegyék a törlesztést.

A megoldás kidolgozásáig az árverezések leállítását javasolják, az embereket pedig arra biztatják, hogy védjék meg otthonaikat. A már országszerte működő gyorsreagálású önvédelmi zónák megerősítésére az összefogás nemzetközi megfigyelők segítségét kérte.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány csalás bűntette miatt feljelentést tesz azon bankok ellen, amelyek a magyar polgárokat tévedésbe ejtik és tévedésben tartják azzal, hogy fejfájás elleni gyógyszernek vagy cukorkának álcázva reklámozzák a gyorskölcsönt. A nemegyszer munkáltatói igazolás nélkül is adható kölcsön elhamarkodott felvétele családok ezreit sodorta adósságcsapdába.

Az ellenzék a bajba került lakáshitelesek megsegítésére azt javasolja, hogy az önkormányzatok kapjanak elővásárlási jogot az árverésre bocsátott ingatlanokra, a korábbi tulajdonosok pedig szociális bérlakásként használhassák tovább a lakást.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?