Kifüstölnék a devizahiteleseket, de 20-30 fő várja a végrehajtókat

2009. május 7. 08:32

Az Otthonvédők néven létrejött szervezet szerint a kormány a családokkal fizettetné meg a saját csalása árát. A szervezet a devizahitelesek érdekében a kilakoltatások azonnali leállítását és állami beavatkozást követel. A bajbajutottaktól azt kérik, hogy alakítsanak ki önvédelmi zónákat a végrehajtás ellen.

"Magyarország nem válhat a csőlakók földjévé, nem létesülhetnek újból nyomortanyák" - hangzott el az Otthonvédők elnevezésű összefogás tegnapi összejövetelén. Arra hívták fel a figyelmet, hogy legkésőbb augusztusra bedőlnek a devizahitelek, s ez 750 ezer család otthonát - egyben kétmillió ember életét - sodorja végveszélybe. Ha a bajba jutottak nem találnak fészekre rokonoknál vagy barátoknál, akkor gyermekeiket állami gondozásba veszik.

Az Otthonvédők becslése szerint a devizahitelesek 40 %- a már most is legalább egy hónap késésben van a törlesztéssel. A fenyegetettek másik csoportjába a 720 ezer közüzemidíj-hátralékos tartozik, közülük 470 ezernek három hónapon túli tartozása van, 210 ezren már 500 ezer forintnál nagyobb összeggel is adósak.

Az Otthonvédők kompromisszumos megoldást sürgetnek és a kilakoltatások azonnali leállítását követeli. Véleményük szerint lehetővé kell tenni az adósoknak, hogy megőrizzék otthonukat, és erejükhöz mérten, mindennapi kenyerük veszélyeztetése nélkül törleszthessék a részleteket.

Az Otthonvédők egyetlen bajba jutott adóst sem akarnak mentesíteni a hitelszerződés aláírásának felelőssége alól, ám hangsúlyozzák, hogy a családokat a koalíciós kormány tévesztette meg a dübörgő gazdaságra, a nagy jólétre vonatkozó kijelentéseivel. A szervezet szerint a biztonság hamis illúziója most lelepleződött, s a kormány "a családokkal szeretné megfizettetni saját csalása árát".
Az Otthonvédők arra kérik a bajbajutottakat, hogy alakítsanak ki gyorsreagálású önvédelmi zónákat és 20-30 férfi összefogásával sorra védjék meg otthonaikat. Ez azért is fontos, mert a végrehajtók nemegyszer sajátos módszerekkel próbálják "kifüstölni" a még bent élő családot az ingatlanból.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm