7 °C Budapest

Buldózer vetett végett nyugdíjas idillnek: folytatás a bíróságon

2009. május 6. 12:02

Egy brit házaspár kártérítési pert indított Spanyolországban, miután elbontatták velük a szerintük szabályosan épített tengerparti otthonukat. A házaspár minden szükséges engedélyt beszerzett az építkezést megelőzően, ennek ellenére a bontásra kötelezték őket a hatóságok. A történet a bíróságon folytatódott.

Számos brit nyugdíjashoz hasonlóan a Prior házaspár is úgy döntött, hogy a nyugdíjas éveit idilli környezetben a dél-spanyol tengerparton kívánja eltölteni. A házaspár építési engedélyt kért és kapott, majd felépítette álomotthonát közel a partokhoz.

A felsőbb hatóságok később felülvizsgálták az engedélyeket és megállapították, hogy az ingatlan védett területen fekszik, ezért le kell bontani. A házaspár pereskedni kezdett, mivel véleményük szerint a város építésügyi osztálya hibázhatott, de a határozatot végre kellett hajtani.

Az ügy nagy visszhangot kapott a Spanyolországban élő népes brit bevándorlók körében, végül az ügy egészen az alkotmánybíróságig jutott. A bírák végül a házaspárnak adtak igazat, mivel az építkezést megelőzően minden tekintetben szabályszerűen jártak el. Mivel az épületet bontásra ítélték, ezért a házaspár kártérítésre jogosult.

A nagyszámú illegálisan felépített tengerparti ingatlan következtében szigorú ellenőrzésbe kezdtek a hatóságok, ennek esett áldozatául a jóhiszeműen eljáró brit házaspár otthona is. A határozat szerint a tulajdonosoknak nem róható fel semmilyen jogsértés, mivel a hibát a helyi építésügyi hatóság vétette.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyik per ezzel lezárult, de a kártérítési eljárás még csak most kezdődik. A házaspár jogi képviselője szerint az anyagi kárpótláson túl a házaspárt ért erkölcsi károkat is meg kell téríteni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem