0 °C Budapest

Fújhat egyet az Elephant: elkészült a Zaragoza Kert

2009. május 11. 12:32

Egy évvel az első ütem átadását követően, határidőre készült el a 340 lakásos Zaragoza Kert. Az érdeklődők elégedettségét jól mutatják az értékesítési adatok: a XVIII. kerület kertvárosi részén épült projektben a lakások 80%-át már eladták - közölte a beruházó Elephant Holding. A fejlesztés összértéke 6,5 milliárd Ft volt, a négyzetméterárak jelenleg 270 000 - 370 000 Ft között szórnak.

A lakókert új tájékozódási pontot jelent a környéken - mondják a helyiek, hiszen a Zaragoza Kert ötemeletes épülete nem csak magasságában, de látványos építészeti megoldásai miatt is kiemelkedik a pestszentlőrinci társasházak közül. A lakókert teraszos elrendezése, a nagy belső park az itt található tóval, valamint a bejárat fölé magasodó monumentális, biztonságot sugalló kertkapu hamar híressé tették az épületet. A ház ihletője egyrészt az észak-spanyolországi Zaragozában található Aljafería palota volt, de az építészek sokat merítettek a mediterrán lakóépületekből is. Ezért jellemzőek a nagy teraszokra nyíló üvegfelületek, épített árnyékolók, és a nagy gonddal tervezett parkosítás.

"A tavaly átadott első ütem lakóitól eddig szinte csak pozitív visszajelzést kaptunk, a jelek szerint elégedettek a lakások minőségével, a belső tó és a felső emeletekről nyíló panoráma különösen népszerű. Mindezek mellet a házban élő családok várják a második ütemben átadásra kerülő játszótér elkészültét is" -mondja Lehóczky Orsolya, az Elephant Holding marketing vezetője, aki hozzátette: "A kivitelezés magas minőségéről mindenki személyesen is meggyőződhet a Zaragoza Kert bemutató lakásaiban.

A mai ingatlanpiacon a magas minőség mellett hasonlóan fontos a megbízhatóság, a határidők tartása is mind az épületek kivitelezésénél mind az adminisztrációs területen - mondja Zelei Zoltán a holding értékesítési vezetője. "A Zaragoza Kert első ütemének albetétesítése már befejeződött, ami jó eredmény egy évvel a beköltözések után. A második ütemben jelenleg folynak a műszaki átadások, a közös képviseletet is megszerveztük, és előreláthatólag néhány héten belül megkapjuk a használatbavételi engedélyt."

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm