7 °C Budapest

Fújhat egyet az Elephant: elkészült a Zaragoza Kert

2009. május 11. 12:32

Egy évvel az első ütem átadását követően, határidőre készült el a 340 lakásos Zaragoza Kert. Az érdeklődők elégedettségét jól mutatják az értékesítési adatok: a XVIII. kerület kertvárosi részén épült projektben a lakások 80%-át már eladták - közölte a beruházó Elephant Holding. A fejlesztés összértéke 6,5 milliárd Ft volt, a négyzetméterárak jelenleg 270 000 - 370 000 Ft között szórnak.

A lakókert új tájékozódási pontot jelent a környéken - mondják a helyiek, hiszen a Zaragoza Kert ötemeletes épülete nem csak magasságában, de látványos építészeti megoldásai miatt is kiemelkedik a pestszentlőrinci társasházak közül. A lakókert teraszos elrendezése, a nagy belső park az itt található tóval, valamint a bejárat fölé magasodó monumentális, biztonságot sugalló kertkapu hamar híressé tették az épületet. A ház ihletője egyrészt az észak-spanyolországi Zaragozában található Aljafería palota volt, de az építészek sokat merítettek a mediterrán lakóépületekből is. Ezért jellemzőek a nagy teraszokra nyíló üvegfelületek, épített árnyékolók, és a nagy gonddal tervezett parkosítás.

"A tavaly átadott első ütem lakóitól eddig szinte csak pozitív visszajelzést kaptunk, a jelek szerint elégedettek a lakások minőségével, a belső tó és a felső emeletekről nyíló panoráma különösen népszerű. Mindezek mellet a házban élő családok várják a második ütemben átadásra kerülő játszótér elkészültét is" -mondja Lehóczky Orsolya, az Elephant Holding marketing vezetője, aki hozzátette: "A kivitelezés magas minőségéről mindenki személyesen is meggyőződhet a Zaragoza Kert bemutató lakásaiban.

A mai ingatlanpiacon a magas minőség mellett hasonlóan fontos a megbízhatóság, a határidők tartása is mind az épületek kivitelezésénél mind az adminisztrációs területen - mondja Zelei Zoltán a holding értékesítési vezetője. "A Zaragoza Kert első ütemének albetétesítése már befejeződött, ami jó eredmény egy évvel a beköltözések után. A második ütemben jelenleg folynak a műszaki átadások, a közös képviseletet is megszerveztük, és előreláthatólag néhány héten belül megkapjuk a használatbavételi engedélyt."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem