27 °C Budapest

Nagyszabású lakóparktervek a fővárosban és környékén

2009. március 12. 13:15

A fővárosi zöldövezet meghatározó lakópark fejlesztője, az Elephant Holding Zrt. bejelenti, hogy 100%-ban megvásárolta a Rákos mezeje Zrt-t. A tranzakció révén az Elephant több millió négyzetméter fejlesztendő területhez jut, melyen az elkövetkező 20 évben jelentős lakó-, ipari, és kereskedelmi-ingatlan fejlesztéseket kíván végrehajtani.

Annak ellenére, hogy a válság ideje alatt sok piaci szereplő projekt leállásokról, visszaesésről számol be, az Elephant Holding beruházásai terv szerint haladnak, tavasszal befejeződik a XVIII. kerületi Zaragoza Kert átadása és megtartották a Bokréta ünnepséget a szerkezetkész állapotban lévő pesterzsébeti Vigo Házban is. Mindemellett folyik az Ibiza Kert valamint a Palota Liget értékesítése is.

E fejlesztéseken túl az Elephant Holding cégcsoport most 100%-ban megvásárolta a főváros egyik legjelentősebb ingatlan kezelő és fejlesztő cégét, a Rákos mezeje Zrt-t, melynek fejlesztési területei elsősorban Budapest XVII. kerületében és annak közvetlen agglomerációjában, Maglódon valamint Gyömrőn találhatóak.

A most megvásárolt területeken több ezer lakás megépítését tervezik, de önálló építési telkek és villaparcellák eladása is napirenden van az elkövetkező 20 évben - közölte a fejlesztő.

"A telkek jelentős része jó adottságokkal rendelkezik különböző lakópark projektek megvalósításához" -fogalmaz Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki vezetője. "Ennek egyik fő oka, hogy a Rákos mezeje Zrt. telkei közel esnek az M0-ás körgyűrű 2008-ban megnyitott szakaszához, ami további infrastrukturális fejlesztésekkel társulva (tervezett alternatív nyomvonal a Pesti úttal és Helikopter úttal párhuzamosan) kitűnő összeköttetést biztosít a XVII. kerületben épülő lakások, a belváros, a kivezető autópályák és a repülőtér között. A kerület külső része jó levegőjű, csendes zöldövezet, melyet nem keresztez légifolyosó."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Rákos mezeje Zrt. jövőbeni kereskedelmi fejlesztéseiről szólva az Elephant képviselői elmondták, hogy a Rákos mezeje égisze alatt több ezer négyzetméter kiskereskedelmi fejlesztés (bevásárló központ, üzletek), további jelentős méretű iparcsarnok (műhelyek, logisztikai bázisok, raktárak) és turisztikai beruházások (golfpálya, szálloda, egészségügyi szolgáltató központ) építését is tervezik.

A fejlesztő azt is bejelentette, hogy a Rákos mezeje Zrt. megvásárlásával áthelyezi székházát a XVII. kerületi Pesti út és az Összekötő utca sarkán található központi épületbe, mely költözéssel a beruházó a fejlesztendő területek szomszédságába kerül. 2009. áprilisától már ide várják az érdeklődőket.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm