-4 °C Budapest

Nagyszabású lakóparktervek a fővárosban és környékén

2009. március 12. 13:15

A fővárosi zöldövezet meghatározó lakópark fejlesztője, az Elephant Holding Zrt. bejelenti, hogy 100%-ban megvásárolta a Rákos mezeje Zrt-t. A tranzakció révén az Elephant több millió négyzetméter fejlesztendő területhez jut, melyen az elkövetkező 20 évben jelentős lakó-, ipari, és kereskedelmi-ingatlan fejlesztéseket kíván végrehajtani.

Annak ellenére, hogy a válság ideje alatt sok piaci szereplő projekt leállásokról, visszaesésről számol be, az Elephant Holding beruházásai terv szerint haladnak, tavasszal befejeződik a XVIII. kerületi Zaragoza Kert átadása és megtartották a Bokréta ünnepséget a szerkezetkész állapotban lévő pesterzsébeti Vigo Házban is. Mindemellett folyik az Ibiza Kert valamint a Palota Liget értékesítése is.

E fejlesztéseken túl az Elephant Holding cégcsoport most 100%-ban megvásárolta a főváros egyik legjelentősebb ingatlan kezelő és fejlesztő cégét, a Rákos mezeje Zrt-t, melynek fejlesztési területei elsősorban Budapest XVII. kerületében és annak közvetlen agglomerációjában, Maglódon valamint Gyömrőn találhatóak.

A most megvásárolt területeken több ezer lakás megépítését tervezik, de önálló építési telkek és villaparcellák eladása is napirenden van az elkövetkező 20 évben - közölte a fejlesztő.

"A telkek jelentős része jó adottságokkal rendelkezik különböző lakópark projektek megvalósításához" -fogalmaz Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki vezetője. "Ennek egyik fő oka, hogy a Rákos mezeje Zrt. telkei közel esnek az M0-ás körgyűrű 2008-ban megnyitott szakaszához, ami további infrastrukturális fejlesztésekkel társulva (tervezett alternatív nyomvonal a Pesti úttal és Helikopter úttal párhuzamosan) kitűnő összeköttetést biztosít a XVII. kerületben épülő lakások, a belváros, a kivezető autópályák és a repülőtér között. A kerület külső része jó levegőjű, csendes zöldövezet, melyet nem keresztez légifolyosó."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Rákos mezeje Zrt. jövőbeni kereskedelmi fejlesztéseiről szólva az Elephant képviselői elmondták, hogy a Rákos mezeje égisze alatt több ezer négyzetméter kiskereskedelmi fejlesztés (bevásárló központ, üzletek), további jelentős méretű iparcsarnok (műhelyek, logisztikai bázisok, raktárak) és turisztikai beruházások (golfpálya, szálloda, egészségügyi szolgáltató központ) építését is tervezik.

A fejlesztő azt is bejelentette, hogy a Rákos mezeje Zrt. megvásárlásával áthelyezi székházát a XVII. kerületi Pesti út és az Összekötő utca sarkán található központi épületbe, mely költözéssel a beruházó a fejlesztendő területek szomszédságába kerül. 2009. áprilisától már ide várják az érdeklődőket.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?