3 °C Budapest

Nagyszabású lakóparktervek a fővárosban és környékén

2009. március 12. 13:15

A fővárosi zöldövezet meghatározó lakópark fejlesztője, az Elephant Holding Zrt. bejelenti, hogy 100%-ban megvásárolta a Rákos mezeje Zrt-t. A tranzakció révén az Elephant több millió négyzetméter fejlesztendő területhez jut, melyen az elkövetkező 20 évben jelentős lakó-, ipari, és kereskedelmi-ingatlan fejlesztéseket kíván végrehajtani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Annak ellenére, hogy a válság ideje alatt sok piaci szereplő projekt leállásokról, visszaesésről számol be, az Elephant Holding beruházásai terv szerint haladnak, tavasszal befejeződik a XVIII. kerületi Zaragoza Kert átadása és megtartották a Bokréta ünnepséget a szerkezetkész állapotban lévő pesterzsébeti Vigo Házban is. Mindemellett folyik az Ibiza Kert valamint a Palota Liget értékesítése is.

E fejlesztéseken túl az Elephant Holding cégcsoport most 100%-ban megvásárolta a főváros egyik legjelentősebb ingatlan kezelő és fejlesztő cégét, a Rákos mezeje Zrt-t, melynek fejlesztési területei elsősorban Budapest XVII. kerületében és annak közvetlen agglomerációjában, Maglódon valamint Gyömrőn találhatóak.

A most megvásárolt területeken több ezer lakás megépítését tervezik, de önálló építési telkek és villaparcellák eladása is napirenden van az elkövetkező 20 évben - közölte a fejlesztő.

"A telkek jelentős része jó adottságokkal rendelkezik különböző lakópark projektek megvalósításához" -fogalmaz Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki vezetője. "Ennek egyik fő oka, hogy a Rákos mezeje Zrt. telkei közel esnek az M0-ás körgyűrű 2008-ban megnyitott szakaszához, ami további infrastrukturális fejlesztésekkel társulva (tervezett alternatív nyomvonal a Pesti úttal és Helikopter úttal párhuzamosan) kitűnő összeköttetést biztosít a XVII. kerületben épülő lakások, a belváros, a kivezető autópályák és a repülőtér között. A kerület külső része jó levegőjű, csendes zöldövezet, melyet nem keresztez légifolyosó."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Rákos mezeje Zrt. jövőbeni kereskedelmi fejlesztéseiről szólva az Elephant képviselői elmondták, hogy a Rákos mezeje égisze alatt több ezer négyzetméter kiskereskedelmi fejlesztés (bevásárló központ, üzletek), további jelentős méretű iparcsarnok (műhelyek, logisztikai bázisok, raktárak) és turisztikai beruházások (golfpálya, szálloda, egészségügyi szolgáltató központ) építését is tervezik.

A fejlesztő azt is bejelentette, hogy a Rákos mezeje Zrt. megvásárlásával áthelyezi székházát a XVII. kerületi Pesti út és az Összekötő utca sarkán található központi épületbe, mely költözéssel a beruházó a fejlesztendő területek szomszédságába kerül. 2009. áprilisától már ide várják az érdeklődőket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20