18 °C Budapest

Markáns áresés a használt lakás piacon

Pénzcentrum
2009. május 8. 09:02

A hasznát lakások ára 15 %-kal csökkent a nyugati határszélen, de a nagybefektetői érdeklődés és a lakásbérletek iránti kereslet is csökkent. Sopronban ugyanakkor több jelentős projekt is sikeresen pályázott uniós forrásokra, ide tartozik a három ütemben tervezett belvárosi rehabilitáció.

A soproni ingatlanirodák szerint a befektetési piac fagyott be, különösen a nagyobb értékű ingatlanok körében, a normál használt lakások iránti kereslet inkább stagnál. A kínálat minden ingatlantípusból bőséges, a 270-290 ezer forint/nm áron kínált új lakások is szép számmal bővülnek.

A használt lakások közül az 1800-as évekből való polgári lakásoktól a néhány éve átadott újszerű ingatlanokig minden megtalálható a piacon. Az euró árfolyama miatt a fővárossal ellentétben itt még jelen vannak a külföldi vásárlók, az árak állapottól függően 160-250 ezer forint/nm között szóródnak.

A paneleket már 140-160 ezer forint/nm körüli áron meg lehet vásárolni, a telekárak 10-30 ezer forint/nm közötti sávban mozognak. Túlkínálatos az albérletpiac, egyre nehezebb a lakáskiadás. A bérleti díjak rezsi nélkül 800-1500 forint/nm között szóródnak.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem