17 °C Budapest

Markáns áresés a használt lakás piacon

Pénzcentrum
2009. május 8. 09:02

A hasznát lakások ára 15 %-kal csökkent a nyugati határszélen, de a nagybefektetői érdeklődés és a lakásbérletek iránti kereslet is csökkent. Sopronban ugyanakkor több jelentős projekt is sikeresen pályázott uniós forrásokra, ide tartozik a három ütemben tervezett belvárosi rehabilitáció.

A soproni ingatlanirodák szerint a befektetési piac fagyott be, különösen a nagyobb értékű ingatlanok körében, a normál használt lakások iránti kereslet inkább stagnál. A kínálat minden ingatlantípusból bőséges, a 270-290 ezer forint/nm áron kínált új lakások is szép számmal bővülnek.

A használt lakások közül az 1800-as évekből való polgári lakásoktól a néhány éve átadott újszerű ingatlanokig minden megtalálható a piacon. Az euró árfolyama miatt a fővárossal ellentétben itt még jelen vannak a külföldi vásárlók, az árak állapottól függően 160-250 ezer forint/nm között szóródnak.

A paneleket már 140-160 ezer forint/nm körüli áron meg lehet vásárolni, a telekárak 10-30 ezer forint/nm közötti sávban mozognak. Túlkínálatos az albérletpiac, egyre nehezebb a lakáskiadás. A bérleti díjak rezsi nélkül 800-1500 forint/nm között szóródnak.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?