13 °C Budapest

Magyar ingatlanfejlesztési sikerek Cannes-ban

2009. március 30. 19:00

Immár huszadik alkalommal, 2009. március 10-13. között Cannes-ban került megrendezésre az ingatlanszakma legjelentősebb nemzetközi eseményeként számon tartott MIPIM szakkiállítás és vásár, melynek hagyományosan a cote d'Azur-i Palais des Festivals adott helyet. Nem csak fennállásának húszadik jubileuma tette azonban különlegessé az idei rendezvényt. Magyarország és főképp Budapest szempontjából meghatározó jelentőséggel bírt a mostani kiállítás, hiszen idén először, a hazai fejlesztők nem külön-külön, hanem klaszterbe szerveződve, egységes arculattal, nagyobb volumenben jelentek meg, és állítottak ki, egyetlen közös standon.

A MIPIM nemzetközi ingatlan szakkiállítás és vásár amellett, hogy felvonultatja a legnagyobb elérhető fejlesztéseket, egyedülálló módon teret biztosít az iparág döntéshozóinak az egymással való találkozásra, és üzleti kapcsolataik fejlesztésére. A fejlesztőkön kívül bankok, befektetési alapok képviselői és világszinten is jelentős vállalatok vezetői, mint a Microsoft vagy a Google frontemberei vesznek részt a több napos eseményen, ahol konkrét tárgyalásokra is sor kerülhet, így pusztán maga a részvétel is elismerést és rangot jelent.

Különlegesnek mondható, hogy a legjelentősebb magyar ingatlanprojektek fejlesztői idén először fogtak össze és szerveződtek a Budapest Business Region elnevezésű klaszter ernyője alá, és hirdették a Budapest, illetve Budapest környéki beruházások sokszínűségét. Ez a csoportosulás nem csupán a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket, de az állami szféra képviselőit is magában foglalta, a kormányzat képviseletében Bajnai Gordon, a főváros részéről Demszky Gábor is megjelentek az eseményen. A BBR nem titkolt szándéka, hogy együttes erővel próbálja meg képviselni a hazai ingatlanpiac érdekeit, javítva ezzel a régió megítélését, és az országimázs értékelését.

Nem maradhatott ki az összefogásból a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztés, a TóPARK sem, aki ezzel a bemutatkozással a nemzetközi szinten is elismert fejlesztések térképén erősítette pozícióját. "A TóPARK projekt komplexitása, és az egyedülálló EXPO projektje révén zajos sikereket aratott, reputációja a többi BBR tag között is megerősödött" - nyilatkozta Takács Péter, a TóPARK értékesítési igazgatója. Elmondta továbbá, hogy a jelenlegi válságos időszakban a befektetők ugyan meggondoltabbak, de a különleges fejlesztések még így is reflektorfénybe tudnak kerülni, a stabil tulajdonosi háttér és az erős fejlesztési koncepció megerősíti a TóPARK pozícióját.

Sztán Zoltán, az TóPARK projekttanácsadója szerint az állami- és a magánszektor ez idei egységes fellépése biztonságot sugallt, amely most különös jelentőséggel bírt, hiszen a gazdasági válság időszakában elsődleges cél, hogy a befektetők érdemesnek ítéljék a magyarországi projektekben való gondolkodást. "A legtöbb befektető ugyan várakozási állásponton van, de vannak olyanok is, akik az évtized legnagyobb lehetőségét látják a bankok által visszavett ingatlanokban, vagy az olyan hosszú távú, minőségi befektetésekben, mint a TóPARK. Ez elgondolkodtató látásmód, és mindenképp optimizmusra ad okot!" - nyilatkozta Sztán Zoltán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A MIPIM 2009-ről összességében elmondható, hogy a válság kérdéséről, annak problematikájáról, illetve a konstruktív megoldások kereséséről szólt. De talán éppen ilyenkor van a legnagyobb jelentősége egy-egy ilyen szakkiállításnak, hiszen a fejlesztők tapasztalatokat cserélnek, és ha nem is sikerül azonnal megoldásokat találni, arra mindenképpen hasznos, hogy a projektgazdák lássák, nincsenek egyedül ebben a nem könnyű helyzetben.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem