Magyar ingatlanfejlesztési sikerek Cannes-ban

2009. március 30. 19:00

Immár huszadik alkalommal, 2009. március 10-13. között Cannes-ban került megrendezésre az ingatlanszakma legjelentősebb nemzetközi eseményeként számon tartott MIPIM szakkiállítás és vásár, melynek hagyományosan a cote d'Azur-i Palais des Festivals adott helyet. Nem csak fennállásának húszadik jubileuma tette azonban különlegessé az idei rendezvényt. Magyarország és főképp Budapest szempontjából meghatározó jelentőséggel bírt a mostani kiállítás, hiszen idén először, a hazai fejlesztők nem külön-külön, hanem klaszterbe szerveződve, egységes arculattal, nagyobb volumenben jelentek meg, és állítottak ki, egyetlen közös standon.

A MIPIM nemzetközi ingatlan szakkiállítás és vásár amellett, hogy felvonultatja a legnagyobb elérhető fejlesztéseket, egyedülálló módon teret biztosít az iparág döntéshozóinak az egymással való találkozásra, és üzleti kapcsolataik fejlesztésére. A fejlesztőkön kívül bankok, befektetési alapok képviselői és világszinten is jelentős vállalatok vezetői, mint a Microsoft vagy a Google frontemberei vesznek részt a több napos eseményen, ahol konkrét tárgyalásokra is sor kerülhet, így pusztán maga a részvétel is elismerést és rangot jelent.

Különlegesnek mondható, hogy a legjelentősebb magyar ingatlanprojektek fejlesztői idén először fogtak össze és szerveződtek a Budapest Business Region elnevezésű klaszter ernyője alá, és hirdették a Budapest, illetve Budapest környéki beruházások sokszínűségét. Ez a csoportosulás nem csupán a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőket, de az állami szféra képviselőit is magában foglalta, a kormányzat képviseletében Bajnai Gordon, a főváros részéről Demszky Gábor is megjelentek az eseményen. A BBR nem titkolt szándéka, hogy együttes erővel próbálja meg képviselni a hazai ingatlanpiac érdekeit, javítva ezzel a régió megítélését, és az országimázs értékelését.

Nem maradhatott ki az összefogásból a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztés, a TóPARK sem, aki ezzel a bemutatkozással a nemzetközi szinten is elismert fejlesztések térképén erősítette pozícióját. "A TóPARK projekt komplexitása, és az egyedülálló EXPO projektje révén zajos sikereket aratott, reputációja a többi BBR tag között is megerősödött" - nyilatkozta Takács Péter, a TóPARK értékesítési igazgatója. Elmondta továbbá, hogy a jelenlegi válságos időszakban a befektetők ugyan meggondoltabbak, de a különleges fejlesztések még így is reflektorfénybe tudnak kerülni, a stabil tulajdonosi háttér és az erős fejlesztési koncepció megerősíti a TóPARK pozícióját.

Sztán Zoltán, az TóPARK projekttanácsadója szerint az állami- és a magánszektor ez idei egységes fellépése biztonságot sugallt, amely most különös jelentőséggel bírt, hiszen a gazdasági válság időszakában elsődleges cél, hogy a befektetők érdemesnek ítéljék a magyarországi projektekben való gondolkodást. "A legtöbb befektető ugyan várakozási állásponton van, de vannak olyanok is, akik az évtized legnagyobb lehetőségét látják a bankok által visszavett ingatlanokban, vagy az olyan hosszú távú, minőségi befektetésekben, mint a TóPARK. Ez elgondolkodtató látásmód, és mindenképp optimizmusra ad okot!" - nyilatkozta Sztán Zoltán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A MIPIM 2009-ről összességében elmondható, hogy a válság kérdéséről, annak problematikájáról, illetve a konstruktív megoldások kereséséről szólt. De talán éppen ilyenkor van a legnagyobb jelentősége egy-egy ilyen szakkiállításnak, hiszen a fejlesztők tapasztalatokat cserélnek, és ha nem is sikerül azonnal megoldásokat találni, arra mindenképpen hasznos, hogy a projektgazdák lássák, nincsenek egyedül ebben a nem könnyű helyzetben.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm