17 °C Budapest

ING: új belváros Újbudán

2009. március 19. 12:30

Szerkezetkész állapotban az ING Real Estate fejlesztésében épülő Allee központ.

Alig másfél évvel az építkezés megkezdése után, szinte napra pontosan elérte a szerkezetkész állapotot az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. XI. kerületi Allee nevű, összesen 70 000 négyzetméteres multifunkciós projektje. Az Újbuda központjában épülő - kereskedelmi, szórakoztató, szolgáltató, irodai és lakóingatlan-egységeket magába foglaló - Allee fejlesztője március 19-én tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével.

Az ING Real Estate csoport több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a multifunkciós projektek fejlesztése terén, amelyek kereskedelmi, szabadidő, szolgáltató irodai és lakóingatlan-egységeket egyaránt magukban foglalnak. A világ számos országában jelen lévő ingatlanfejlesztő magyarországi vállalata 2007-ben kezdett bele a XI. kerületben épülő Allee projektbe, amely Magyarország első multifunkciós projektje, és a fejlesztő várakozásai szerint a XI. kerület új "belvárosává" válik. A tervezett átadás 2009. novemberére várható.

"Az Allee nagyon jó példa arra, milyen pozitív hatása lehet a helyi környezetre egy olyan ingatlanfejlesztésnek, amely a minőségre és a környezettel való harmóniára törekszik. Nem csupán a kerület egy régi részét alakítjuk át, hanem egy új városközpontot hozunk létre Dél-Budán, amely mindenki számára élhetőbb körülményeket biztosít majd" - hangsúlyozta Maarten de Jong, az ING Real Estate Development pénzügyi igazgatója.

Az Allee egyedülálló lokációt, kiváló megközelíthetőséget, valamint nívós lakásokat kínál bérlői és vásárlói számára. A fejlesztés keretében zöld területek, park, gyalogos utca valósul meg, teraszos éttermekkel, bárokkal, valamint a szomszédos Bercsényi utca járműforgalmát egy Budapesten egyedülálló megoldással közúti alagútba vezeti a fejlesztő, további teret adva a környéken élők és a látogatók számára.
Az Allee autóval és tömegközlekedéssel Pestről és Budáról egyaránt könnyen megközelíthető, a tervezett négyes metróvonal megállója is a közelben épül.


"Nagyon büszke vagyok arra, hogy időben, késés nélkül haladunk az építkezéssel. A jelenlegi gazdasági környezetben ez még nagyobb sikernek számít, hiszen nem sok fejlesztésről hallhatunk mostanában, amelyet nem halasztanak el. Az Allee ebből a szempontból is egyedi projektnek tekinthető, ami tovább növeli üzleti vonzerejét" - emelte ki Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Allee 46 000 m² bevásárló- és szabadidős területet, 7 000 m² irodaterületet, illetve a 17 000 négyzetméteren magas minőségben kivitelezett lakásokból álló Simplon Udvart foglalja magába.


A kereskedelmi egységek háromnegyede, míg a lakások 80 százaléka bérlőre, illetve vevőre talált már. A bevásárló- és szabadidős egység főbb bérlői nemzetközi divatmárkák: a Van Graaf (4 200 m²), C&A (1 900 m²), H&M (1 700 m²), Marks & Spencer (1 300 m²), Humanic (1 000 m²), valamint a Springfield, Mango, Women's Secret, Ecco, Nike, Adidas, Guess, Retro, L'Occitaine, Betty Barclay, és a Promod, valamint a Douglas parfüméria.

A bérlők sorát gyarapítja még az Interspar kereskedelmi hálózat, amely 6 500 négyzetméteres hipermarkettel, az Intersport, amely 1 200 négyzetméteres sportszaküzlettel, és a Libri, amely 1 800 négyzetméteres könyváruházzal lesz jelen, valamint a Cinema City multiplex moziüzemeltető.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm