3 °C Budapest

Csúcson! A sebek nyalogatása helyett előzött a nevető harmadik!

Pénzcentrum
2009. január 22. 11:00

Az Egyesült Államok fővárosa az elmúlt években csendesen megbújt a világ legkedveltebb befektetési célpontjainak számító London és New York árnyékában. 2009-re azonban fordult a kocka, amíg a fő riválisok a sebeik nyalogatásával voltak elfoglalva, Washington átvette a vezetést!

A dollár milliárdokban mérhető kormányzati beruházások és támogatások híre mágnesként vonzotta az amerikai fővárosba a befektetőket. A kereskedelmi és lakóingatlanok piacán egyaránt kedvező üzleti lehetőségeket kínáló torta egy-egy szeletéért tömegével érkeztek a jelentkezők. Az új programok alapján az irodaépületek mellett az azokban dolgozók lakhatását is meg kell oldani.

Az amerikai főváros ezzel az intézkedéssel a világ elsőszámú befektetési célpontjává nőtte ki magát. Bár az óriási pénzügyi zavarokkal küzdő, korábban slágerpiacoknak számító vetélytársakat maga mögé utasította Washington, azért még mindig London és New York található a dobogó két másik fokán.

Világszerte a hosszú távú stabilitás a fő cél, a gazdaságilag fejlett országok óriási erőfeszítéseket tesznek ennek elérése érdekében. A befektetők a hitelválság alatti árzuhanás miatt a fejlődő piacok felé fordultak, csak a gondok átgyűrűzését követően szembesültek ezek sérülékenységével.

Kína az évtized leggyengébb évét zárta decemberben, a fejlődő országokkal kapcsolatos félelmek felerősödtek. A befektetők olyan piacokat keresnek, ahol a nehéz idők ellenére is valós megtérüléssel számolhatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az amerikai nagyvárosok ellepték a tizes listát, Los Angeles a 19., San Fransisco a 24., Houston a 31. volt az egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor lekerült a listáról az ausztrál Sydney és Hongkong is.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?