12 °C Budapest

Döbbenetes karácsonyi lakásakció! Nagyon nagy lehet a baj...

Pénzcentrum
2008. december 1. 12:00

Nem mindennapi ingatlanakciókról tömegével számoltunk be a közelmúltban a Pénzcentrum.hu virtuális hasábjain, így egyáltalán nem ért váratlanul bennünket, hogy a felgyülemlett készleteiket leépíteni szándékozó fejlesztők a karácsonyra is rámennek akció szinten, nem is akárhogy!

A brit Fairview New Homes kompletten berendezett, feldíszített karácsonyfával ellátott angliai lakásokat ajánl azon vásárlóinak, akik december 15 előtt beköltöznek új lakásukba. A berendezés és a fenyőfa mellett egy 1000 fontos ajándékutalványt is ad a fejlesztő, ráadásul a vételárat sem kell teljes egészében kifizetni.

A cég az első lakásukat megszerezni vágyókat célozza meg Flying Start programjával, mellyel azért lehet repülőrajtot venni, mert csak a vételár 75%-át kell kifizetni a vásárláskor, a fennmaradó 25%-ot pedig ráér 10 év múlva, vagy akkor, ha a vásárló tovább költözik. Ez a 25% ráadásul kamatmentes.

A 75%-os induló vételár azért jelentős könnyítés, mert a hitelpiaci válság miatt eltűntek a 100%-os (és afölötti) finanszírozást biztosító konstrukciók, az ingatlan értékének 75%-át azonban még meg lehet finanszírozni hitelből, így gyakorlatilag továbbra is lehetséges az önerő nélküli vásárlás, legalábbis ezen karácsonyi akció keretein belül.

A jövőben minden bizonnyal több hasonló innovatív kezdeményezéssel találkozhatunk majd az ingatlanpiacon, a fejlesztők ugyanis inkább lemondanak a vételár egy részének kamatairól (időértékéről) és plusz költségeket vállalnak (berendezés), csak hogy ne maradjon rajtuk az eladhatatlan készélet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?