Döbbenetes karácsonyi lakásakció! Nagyon nagy lehet a baj...

Pénzcentrum
2008. december 1. 12:00

Nem mindennapi ingatlanakciókról tömegével számoltunk be a közelmúltban a Pénzcentrum.hu virtuális hasábjain, így egyáltalán nem ért váratlanul bennünket, hogy a felgyülemlett készleteiket leépíteni szándékozó fejlesztők a karácsonyra is rámennek akció szinten, nem is akárhogy!

A brit Fairview New Homes kompletten berendezett, feldíszített karácsonyfával ellátott angliai lakásokat ajánl azon vásárlóinak, akik december 15 előtt beköltöznek új lakásukba. A berendezés és a fenyőfa mellett egy 1000 fontos ajándékutalványt is ad a fejlesztő, ráadásul a vételárat sem kell teljes egészében kifizetni.

A cég az első lakásukat megszerezni vágyókat célozza meg Flying Start programjával, mellyel azért lehet repülőrajtot venni, mert csak a vételár 75%-át kell kifizetni a vásárláskor, a fennmaradó 25%-ot pedig ráér 10 év múlva, vagy akkor, ha a vásárló tovább költözik. Ez a 25% ráadásul kamatmentes.

A 75%-os induló vételár azért jelentős könnyítés, mert a hitelpiaci válság miatt eltűntek a 100%-os (és afölötti) finanszírozást biztosító konstrukciók, az ingatlan értékének 75%-át azonban még meg lehet finanszírozni hitelből, így gyakorlatilag továbbra is lehetséges az önerő nélküli vásárlás, legalábbis ezen karácsonyi akció keretein belül.

A jövőben minden bizonnyal több hasonló innovatív kezdeményezéssel találkozhatunk majd az ingatlanpiacon, a fejlesztők ugyanis inkább lemondanak a vételár egy részének kamatairól (időértékéről) és plusz költségeket vállalnak (berendezés), csak hogy ne maradjon rajtuk az eladhatatlan készélet.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?