Egyet fizet kettőt kap: már a lakáspiacon is?

Pénzcentrum
2008. október 13. 09:30

A romokban heverő ingatlanpiacon szinte minden eszközzel igyekeznek megszabadulni készleteiktől a fejlesztők, a legújabb spanyol akció azonban mindennél jobban leírja a kialakult helyzetet.

A Salsa Immobiliaria a Costa del Solon nemes egyszerűséggel egyet fizet kettőt kap akciót vezetett be, mely azért korábban nem volt az ingatlanpiac sajátja. A felhalmozott készleteket minél előbb igyekszik leépíteni a fejlesztő, melynek érdekében nem keveset kész feláldozni korábban remélt hasznából.

Spanyolország déli partvonalán mintegy 24 000 újépítésű ingatlan áll üresen. Az akció keretében egy nagyobb, Terrazas de Mirafloresben lévő ház megvásárlásához egy egyszobás apartman jár ajándékba.

Csaknem egy évtizednyi virágzás után a spanyol ingatlanpiac gyakorlatilag összeomlott: az emelkedő kamatok, szigorodó hitelezési feltételek és a túlkínálat megtette hatását. Az idei év első hét hónapjában 58%-kal esett vissza a kiadott építési engedélyek száma az országban a 2007-es esztendő azonos periódusához képest.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?