24 °C Budapest

Egyet fizet kettőt kap: már a lakáspiacon is?

Pénzcentrum
2008. október 13. 09:30

A romokban heverő ingatlanpiacon szinte minden eszközzel igyekeznek megszabadulni készleteiktől a fejlesztők, a legújabb spanyol akció azonban mindennél jobban leírja a kialakult helyzetet.

A Salsa Immobiliaria a Costa del Solon nemes egyszerűséggel egyet fizet kettőt kap akciót vezetett be, mely azért korábban nem volt az ingatlanpiac sajátja. A felhalmozott készleteket minél előbb igyekszik leépíteni a fejlesztő, melynek érdekében nem keveset kész feláldozni korábban remélt hasznából.

Spanyolország déli partvonalán mintegy 24 000 újépítésű ingatlan áll üresen. Az akció keretében egy nagyobb, Terrazas de Mirafloresben lévő ház megvásárlásához egy egyszobás apartman jár ajándékba.

Csaknem egy évtizednyi virágzás után a spanyol ingatlanpiac gyakorlatilag összeomlott: az emelkedő kamatok, szigorodó hitelezési feltételek és a túlkínálat megtette hatását. Az idei év első hét hónapjában 58%-kal esett vissza a kiadott építési engedélyek száma az országban a 2007-es esztendő azonos periódusához képest.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem