Nincs miért tovább várni? Beindultak a lakásvásárlók!

Pénzcentrum
2008. november 4. 09:30

A zuhanó ingatlanárak számos brit első lakásvásárló számára hozták elérhető közelségbe a tranzakció megvalósítását, még akkor is, ha a finanszírozási lehetőségek szűkösebbek mint korábban - vélik a szakértők.

A National Association of Estate Agents adatai szerint optimizmusra adhat okot, hogy a vételi oldalon az augusztusi 8,3%-ról 9,5%-ra nőtt az első vásárlók aránya szeptemberre. Mindez az árcsökkenések mellett elsősorban annak köszönhető, hogy a banki mentőcsomagok hatására újra valamelyest könnyebb lett jelzáloghitelhez jutni a szigetországban.

Szakértők szerint az 5-6 héttel ezelőtti állapothoz képest látható a javulás, sokkal több hiteltermék van már a piacon, mint akkor. Bár a 100%-os finanszírozást nyújtó konstrukciók eltűntek, a 90%-os finanszírozást egyre többen vették fel újra a palettára.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a brit alapkamat is csökkent, akkor összességében a hitelek ára is kedvező irányba mozdult el, ráadásul a vételárakból mostanában jelentős összegeket lehet alkudni is.

Akinek ez sem lenne elég, az meglehetősen érdekes vásárlásösztönző akciók közül szemezgethet: valahol elég a vételár 75%-át kifizetni, a fennmaradó összeget pedig elég 10 évvel később letenni. Egyes ingatlanok esetén a fejlesztő havi 1000 fontig meghatározott ideig átvállalja azok rezsiköltségét, akik még az idei évben beköltöznek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?