14 °C Budapest

Mesés tengerparti luxusingatlanok: nem csak profiknak!

Pénzcentrum
2008. szeptember 15. 14:00

A portugál lakáspiacon is érzékelhető volt a nyugat-európai országokban tapasztalt visszaesés, nem úgy a felső kategóriás luxusingatlanok körében. A befektetők felismerték, hogy a golf és a méregdrága tengerparti házak vásárlása egyaránt a gazdagok "sportja", ezért kedvezményes árakkal csábítják magukhoz a versenyzőket, akik cserébe a nevüket és az arcukat adják a projektekhez.


Vila da Praia (Forrás: Telegraph)

Portugáliában található a golfozók legnagyobb nemzetközi versenysorozatának, a Ryder Cup-nak az egyik állomása, de a hazaiak bánatára idén nem indul portugál versenyző.

A legtöbb játékos Nagy-Britanniából és Írországból érkezik, de a rendezőknek nem kell aggódni az elszállásolás miatt. Ezeket a sportolókat a golfon kívül az is összeköti, hogy szinte egytől-egyig rendelkeznek portugál tengerparti ingatlannal.

A külföldi befektetők a helyi vállalkozókkal együttműködve számos luxusingatlan fejlesztést hajtottak végre az utóbbi években. Az árakra jellemző, hogy egy kétszobás felső kategóriás apartmanért - Vila da Praia - 315 ezer fontot (94,5 millió forintot) is elkérnek, de vannak egymillió font (300 millió forint) feletti ajánlatok - Vale do Lobo - is a kínálatban.


Oceânico's Amendoeira (Forrás: Telegraph)

A leghíresebb versenyzők napokig az érdeklődés középpontjában lesznek, de a szurkolók bíztatása mellett a beruházók megkeresésére is számíthatnak.

Az ingatlanos cégek képviselői kedvezményes ajánlatokat tesznek a versenyzőknek, akik egy együttműködés keretében széles körben reklámozzák a beruházást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ország kedvező fekvésének és éghajlatának köszönhetően rendkívül népszerű nyaraló célpont. A visszatérő turisták közül egyre többen döntenek az ingatlan vásárlása mellett, a kormány enyhített is a vagyonszerzés feltételein és terhein. A piacot egyelőre elkerülték a gyors hasznot kereső spekulánsok, de a beruházók szerint még mindig magasak az adóterhek.


Vale do Lobo (Forrás: Telegraph)

A tőkejövedelmek után 25 %, a bérbeadásból származó bevételek után 40 % adót kell fizetni, ami arra ösztönözte a szerződő feleket, hogy alacsonyabb vételárat írjanak a szerződésbe, vagy ne jelentsék a bérbeadás tényét a hivatalos szerveknek.

Ez a piaci magatartás hazánkban is megfigyelhető, ugyanakkor a terhek csökkentésével tovább lehetne legalizálni ezt a jelenséget.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20