11 °C Budapest

Mesés tengerparti luxusingatlanok: nem csak profiknak!

Pénzcentrum
2008. szeptember 15. 14:00

A portugál lakáspiacon is érzékelhető volt a nyugat-európai országokban tapasztalt visszaesés, nem úgy a felső kategóriás luxusingatlanok körében. A befektetők felismerték, hogy a golf és a méregdrága tengerparti házak vásárlása egyaránt a gazdagok "sportja", ezért kedvezményes árakkal csábítják magukhoz a versenyzőket, akik cserébe a nevüket és az arcukat adják a projektekhez.


Vila da Praia (Forrás: Telegraph)

Portugáliában található a golfozók legnagyobb nemzetközi versenysorozatának, a Ryder Cup-nak az egyik állomása, de a hazaiak bánatára idén nem indul portugál versenyző.

A legtöbb játékos Nagy-Britanniából és Írországból érkezik, de a rendezőknek nem kell aggódni az elszállásolás miatt. Ezeket a sportolókat a golfon kívül az is összeköti, hogy szinte egytől-egyig rendelkeznek portugál tengerparti ingatlannal.

A külföldi befektetők a helyi vállalkozókkal együttműködve számos luxusingatlan fejlesztést hajtottak végre az utóbbi években. Az árakra jellemző, hogy egy kétszobás felső kategóriás apartmanért - Vila da Praia - 315 ezer fontot (94,5 millió forintot) is elkérnek, de vannak egymillió font (300 millió forint) feletti ajánlatok - Vale do Lobo - is a kínálatban.


Oceânico's Amendoeira (Forrás: Telegraph)

A leghíresebb versenyzők napokig az érdeklődés középpontjában lesznek, de a szurkolók bíztatása mellett a beruházók megkeresésére is számíthatnak.

Az ingatlanos cégek képviselői kedvezményes ajánlatokat tesznek a versenyzőknek, akik egy együttműködés keretében széles körben reklámozzák a beruházást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ország kedvező fekvésének és éghajlatának köszönhetően rendkívül népszerű nyaraló célpont. A visszatérő turisták közül egyre többen döntenek az ingatlan vásárlása mellett, a kormány enyhített is a vagyonszerzés feltételein és terhein. A piacot egyelőre elkerülték a gyors hasznot kereső spekulánsok, de a beruházók szerint még mindig magasak az adóterhek.


Vale do Lobo (Forrás: Telegraph)

A tőkejövedelmek után 25 %, a bérbeadásból származó bevételek után 40 % adót kell fizetni, ami arra ösztönözte a szerződő feleket, hogy alacsonyabb vételárat írjanak a szerződésbe, vagy ne jelentsék a bérbeadás tényét a hivatalos szerveknek.

Ez a piaci magatartás hazánkban is megfigyelhető, ugyanakkor a terhek csökkentésével tovább lehetne legalizálni ezt a jelenséget.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?