27 °C Budapest

Koccinthatnak a francia befektetők: vajon előre isznak?

Pénzcentrum
2008. július 15. 15:00

A Francia Turisztikai Minisztérium legfrissebb adatai szerint továbbra is Franciaország az elsőszámú úti cél a külföldi turisták körében. Ez nagyon jó hír az ingatlan befektetők számára, mivel így a nagyszámú turistának köszönhetően folyamatos és növekvő kereslet tapasztalható a bérelhető ingatlanok piacán.

Mivel a számadatok ilyen kedvező képet mutatnak, a minisztérium további forrásokkal támogatja országszerte a turizmus fejlesztését a következő években. A minisztérium statisztikái szerint az elmúlt évben mintegy 82 millió külföldi turista látogatott Franciaországba, ez körülbelül 4 %-kal magasabb, mint az azt megelőző évben volt.

A számok magasak, de olyan országok, mint Dubai, Marokkó, vagy Horvátország rendkívüli népszerűsége óriási kihívást jelent a franciák számára. Egyre több turista választja ezeket a célpontokat nyaralása helyszínéül a hagyományos francia utak helyett. A minisztérium szerint az országtól újabb erőfeszítéseket követel meg az éleződő verseny, ha meg szeretné őrizni piaci pozícióját.

A Franciaországba látogató turisták 46 %-a érkezik Európa más országaiból. A legtöbben a szomszédos országokból látogatnak át, de egyre nagyobb számban érkeznek portugál és az olasz turisták is. Becslések szerint a következő években Indiával, Kínával, Oroszországgal, Brazíliával és Mexikóval is fel kell venni a versenyt, mivel ezen országokban a gazdaság mellett a turizmus is óriási fejlődés előtt áll.

Az országban még csak most kezdődik a főszezon, július és augusztus a két legnépszerűbb hónap a turisták körében, de ilyenkor veszi ki a szabadságát és megy el nyaralni egyébként a legtöbb francia is.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?