27 °C Budapest

Koccinthatnak a francia befektetők: vajon előre isznak?

Pénzcentrum
2008. július 15. 15:00

A Francia Turisztikai Minisztérium legfrissebb adatai szerint továbbra is Franciaország az elsőszámú úti cél a külföldi turisták körében. Ez nagyon jó hír az ingatlan befektetők számára, mivel így a nagyszámú turistának köszönhetően folyamatos és növekvő kereslet tapasztalható a bérelhető ingatlanok piacán.

Mivel a számadatok ilyen kedvező képet mutatnak, a minisztérium további forrásokkal támogatja országszerte a turizmus fejlesztését a következő években. A minisztérium statisztikái szerint az elmúlt évben mintegy 82 millió külföldi turista látogatott Franciaországba, ez körülbelül 4 %-kal magasabb, mint az azt megelőző évben volt.

A számok magasak, de olyan országok, mint Dubai, Marokkó, vagy Horvátország rendkívüli népszerűsége óriási kihívást jelent a franciák számára. Egyre több turista választja ezeket a célpontokat nyaralása helyszínéül a hagyományos francia utak helyett. A minisztérium szerint az országtól újabb erőfeszítéseket követel meg az éleződő verseny, ha meg szeretné őrizni piaci pozícióját.

A Franciaországba látogató turisták 46 %-a érkezik Európa más országaiból. A legtöbben a szomszédos országokból látogatnak át, de egyre nagyobb számban érkeznek portugál és az olasz turisták is. Becslések szerint a következő években Indiával, Kínával, Oroszországgal, Brazíliával és Mexikóval is fel kell venni a versenyt, mivel ezen országokban a gazdaság mellett a turizmus is óriási fejlődés előtt áll.

Az országban még csak most kezdődik a főszezon, július és augusztus a két legnépszerűbb hónap a turisták körében, de ilyenkor veszi ki a szabadságát és megy el nyaralni egyébként a legtöbb francia is.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem