Rekord számú panasz: hibás számlázási rendszer néhány brit cégnél...

Pénzcentrum
2008. szeptember 10. 11:00

A fogyasztók által bejelentett panaszok rekord szintet értek el az utóbbi időszakban Nagy-Britanniában, soha ennyi gond nem volt még a vízszolgáltató cégekkel és a számlázási rendszerekkel. Az iparági ellenőrző testület szerint 273 panasz érkezett be csak áprilisig, ami 11 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A hirtelen megnövekedett panaszokért néhány cég felelős mindössze, ahol nemrégen vezettek be új számlázási rendszert. A Souther Water-nél emiatt 155 százalékkal emelkedett az elégedetlen ügyfelek száma. Az Anglian Water-nél ugyanezen ok miatt 56 százalékos volt az emelkedés, a South East Water vállalatnál pedig 55 százalékos.

Emellett azért voltak olyan cégek is, ahol jelentős mértékben csökkent az elégedetlenség. Az ellenőrző testület, a Consumer Council of Water vezetője szerint aggasztó, hogy mindössze néhány cég felelős a hirtelen nagymértékű növekedésért. A három cég számlázási problémái nélkül ugyanis összességében csökkenést mutatott volna a panaszok száma.

Alapvető gond az is, hogy a fogyasztók egyelőre nem tudják megválasztani a szolgáltatójukat, emiatt kénytelenek elviselni az átlag alatti szolgáltatást nyújtó cégeket is.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?