20 °C Budapest

Rekord számú panasz: hibás számlázási rendszer néhány brit cégnél...

Pénzcentrum
2008. szeptember 10. 11:00

A fogyasztók által bejelentett panaszok rekord szintet értek el az utóbbi időszakban Nagy-Britanniában, soha ennyi gond nem volt még a vízszolgáltató cégekkel és a számlázási rendszerekkel. Az iparági ellenőrző testület szerint 273 panasz érkezett be csak áprilisig, ami 11 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A hirtelen megnövekedett panaszokért néhány cég felelős mindössze, ahol nemrégen vezettek be új számlázási rendszert. A Souther Water-nél emiatt 155 százalékkal emelkedett az elégedetlen ügyfelek száma. Az Anglian Water-nél ugyanezen ok miatt 56 százalékos volt az emelkedés, a South East Water vállalatnál pedig 55 százalékos.

Emellett azért voltak olyan cégek is, ahol jelentős mértékben csökkent az elégedetlenség. Az ellenőrző testület, a Consumer Council of Water vezetője szerint aggasztó, hogy mindössze néhány cég felelős a hirtelen nagymértékű növekedésért. A három cég számlázási problémái nélkül ugyanis összességében csökkenést mutatott volna a panaszok száma.

Alapvető gond az is, hogy a fogyasztók egyelőre nem tudják megválasztani a szolgáltatójukat, emiatt kénytelenek elviselni az átlag alatti szolgáltatást nyújtó cégeket is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?