20 °C Budapest

A kormányzati negyed csak ingatlanspekuláció volt?

Pénzcentrum
2008. július 30. 08:30

Eltérő véleménnyel van a kormányzat és az ellenzék a leállított kormányzati negyed pénzügyi egyenlegével kapcsolatban. A kormány úgy véli, hogy a telek értéknövekedése fedez minden eddigi kiadást, az ellenzék szerint eddig csak költöttek a területre, ezért a nyereség megfoghatatlan - írja a Magyar Hírlap.

A beruházásról készített elszámolást a pénzügyminiszter terjesztette a kormány elé. A jelentésben az összes kiadás 9.447 millió forint volt, ezzel szemben a terület piaci értéke 9.457 millió forint. A Nyugati pályaudvar mögötti területhez 8.520 millió forintért jutott az állam, aminek a szakértői vélemény szerint közel egymilliárd forinttal emelkedett az értéke.

Az ellenzék szerint a kirakat-beruházáshoz eddig csak kiadások párosultak, így nehezen értelmezhető a kormány szerinti pozitív egyenleg. A szembenálló felek eltérően értelmezik a bevételeket és a kiadásokat, így nehéz pontos és megbízható végeredményt kapni. A kormányt az a bírálat is érte, hogy ingatlanfejlesztőként viselkedik, amikor a spekuláció nem kormányzati feladat.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?