18 °C Budapest

Egymilliárd forintos beruházás Tolna megyében

Pénzcentrum
2008. július 22. 14:30

Jövőre összesen 6,1 millió dollár összköltséggel kezdődik meg a Duna gemenci holtágának újjáélesztése - írja a Tolna Megyei Online (Forrás: ingatlanmagazin.com).

Závoczky Szabolcs, a területileg illetékes Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója elmondta: az úgynevezett revitalizációs programot a Világbank 4,9 millió dollárral támogatja, ehhez a környezetvédelmi minisztérium önrészként 1,2 millió dollárt tesz hozzá. Ez összesen körülbelül egymilliárd forint.

A Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága egyébként már 2001-ben benyújtotta pályázatát a Világbank alapjához. A mintegy 20 ezer hektárnyi hullámtéri terület vízügyi helyreállítása során kotrásokra, zsilipépítésekre, kövezésekre és a folyamszabályozó művek átépítésére kerül sor.

Tolna megyében Szekszárdtól Bátáig mindenütt zajlanak majd a munkák, már ahol a Gemenc húzódik - nyilatkozta az igazgató. A környező településekre különösebb közvetlen hatást nem gyakorol a beruházás, hiszen a gátakon belül folyik a munka. Ha minden a terv szerint halad, akkor 2011-ig befejeződik a holtág revitalizációja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?