11 °C Budapest

Mesés tengerentúli paloták: előbb egy lottóötös kellene?

Pénzcentrum
2008. június 2. 13:00

A Forbes.com összeállította az Amerikai Egyesült Államok legdrágább házainak listáját. A milliárdokat érő, többhektáros telken fekvő, exkluzív kialakítású ingatlanok mindig is megmozgatják az emberek fantáziáját. Leggyakrabban olaj- és iparmágnások, dúsgazdag üzletemberek körében cserélnek gazdát ezek a házak, mielőtt bárki is egy lottóötösről álmodozik, elmondjuk, hogy ide az is kevés lenne.


Forrás: www.forbes.com
A százmillió dollár feletti ingatlanok listáját ebben az évben ez a kaliforniai Beverly Hills-ben található 6,5 hektáron elterülő, 1926-ban épített luxus-palota vezeti, amely szerepet kapott a Keresztapa című film forgatásán is. A huszonkilenc hálószoba és három medence mellett mozi-szoba is található a 165 millió dollárt (25 milliárd forintot) érő, hat épületből álló komplexumban.


Forrás: www.forbes.com
A helyszín ugyanaz, Beverly Hills, de nagyobb alapterületen öt év alatt épült fel ez a 125 millió dolláros (19 milliárd forintos) ingatlan. Az 50 szobával és kilenc autó befogadásra alkalmas garázzsal ellátott ház első ránézésre a versailles-i kastélyra hasonlít, ami ugyan megoszthatja a vásárlókat, de az idelátogató francia ex-elnököt lenyűgözte.


Forrás: www.forbes.com
A Connecticut államban található Greenwich-ben épült a Dunnellen Hall névre keresztelt 14 hálószobás, 13 fürdőszobás épület. A házhoz tartozik egy közepes méretű fedett medence, de egyéb sportolási lehetőségek is adottak. A 125 millió dolláros (19 milliárd forintos) házat 40 hektáros birtok és minden oldalról hegyláncok és erdők ölelik körbe.


Forrás: www.forbes.com
A nevadai építők ékszerdoboza lett a kelet-európai vadászkastélyra hasonlító, 210 hektáros birtok közepén álló ház. A százmillió dolláros (15 milliárd forintos) épület alatt található egy több ezer palack tárolására alkalmas borospince, de a medencét és a mozi-termet sem felejtették el a tervezők.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Forrás: www.forbes.com
Szintén 100 millió dollárba (15 milliárd forintba) kerül Donald Trump lenyűgöző tengerparti háza a floridai Palm Beach-en. A valaha végrehajtás alatt álló ingatlanhoz négy éve 41,25 millió dollárért (6,3 milliárd forintért) vásárolta meg Trump. 103 szobás épület és 150 méteres óceáni partszakasz tartozik a több hektáros telekhez.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?