Hogyan ne akard eladni a lakásod!

Pénzcentrum
2008. július 14. 13:00

Elképesztő dolgokat találni az interneten, a lakásuktól szabadulni vágyó tulajdonosok óriási hibákat képesek elkövetni, ezzel gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozzák magukat. Néha mosolyt, néha grimaszt csalnak az érdeklődők arcára a pontatlan hirdetési szövegekkel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, sok esetben minősíthetetlen fényképekkel.


Nem túl előnyös homlokzati fotó (Forrás: zillowblog.com)
A felkészületlen ingatlanügynökök és a tulajdonosok visszatérő hibái azonnal feltűnnek az avatott szemeknek és a profi szakembereknek. Egy-egy kép láttán nem kell szakmabelinek lenni, hogy elmenjen az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal bezárja a hirdetést.

A képek között akadnak viccesek, visszataszítóak és idejétmúltak egyaránt. Gyakran előforduló hiba, hogy nem kapcsolják fel a villanyt a szobában, nem csinálnak rendet, olyan személyes tárgyakat hagynak a polcokon, ami nem igazán könnyíti meg az eladást. A visszataszító kategóriába tartoznak a piszkos mellékhelységek, a koszos konyha, a rendezetlen udvar és a zsúfolt melléképületek.


Pakoljuk el a tisztítószereket (Forrás: zillowblog.com)
A hirdetésünket célszerű bizonyos időközönként aktualizálni és cserélgetni a képeket. Nem valószínű, hogy egy fél éve futó hirdetésben a nyár közepén még mindig jól mutat egy téli, havas felvétel. Lehetőleg előnyére frissítsük a képgalériát, mindig a legjobb oldaláról mutatva az ingatlant.

A berozsdásodott "tiszta udvar rendes ház tábla" sem mutat túl jól egy szebb napokat látott lepukkant épület főbejárata mellett. Próbáljuk meg tárgyilagosan bemutatni a lakás helyiségeit, és ha nem muszáj, akkor ne pózoljunk a képeken, csak a szobát és esetleg a bútorokat fényképezzük le.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Csak erős idegzetűeknek (Forrás: zillowblog.com)
Mások azt vallják, hogy egy rossz kép is több a semminél, mert a kereső programok segítségével az érdeklődők egyszerűen kiszűrik a képes hirdetéseket. Ez valóban így van, a legtöbb adatbázist lehet szűkíteni különböző feltételek szerint, ezek közül elsők között szerepel a fénykép nélküli találatok kizárása.

A hirdetésünk létrehozása előtt a legegyszerűbb módszer a hasonló ingatlanok hirdetéseinek böngészése. Az összehasonlítás során szembesülünk a jó példákkal és a kirívó esetekkel egyaránt. A tapasztalatokat felhasználva a saját hirdetésünk előnyös összeállításával nagyobb eséllyel adhatjuk el a lakásunkat.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?