28 °C Budapest

Hazánkba költöznek a pozsonyi milliomosok!

Pénzcentrum
2008. június 16. 10:00

A pozsonyi ingatlanárak nagymértékű emelkedésének köszönhetően több szlovák lakástulajdonos egyik napról a másikra milliomossá vált. A Kisalföld és a Szigetköz ingatlanközvetítő ügynökségei arról számoltak be, hogy az olcsóbb ingatlanárak nagyon vonzóvá tették a régió településeit és egyre nagyobb számban vannak az érdeklődők között szlovák állampolgárok - írja a Magyar Nemzet.

Az állampolgárságot azért említjük, mert a beszámolók szerint sokan magyar nemzetiségűek, akik az átköltözéssel térnek vissza anyanyelvükhöz. A környékbeli települések polgármesterei közel kétezer közelmúltban érkezett lakóról adtak tájékoztatást.

A különbségek az árakban és a bérekben is megmutatkoznak, a szlovák átlagkereset 21 ezer korona (168 ezer forint), Pozsonyban ennek közel a másfélszerese. A szlovák fővárosban két év alatt megduplázódtak a lakásárak és az elővárosok ingatlanpiaca is jelentős fejlődésen ment keresztül.

Egy belvárosi 60 négyzetméteres lakásért 5-6 millió koronát (40-48 millió forintot) is elkérnek, de garzonlakást is ritkán találni kétmillió korona (16 millió forint) alatt. A családi házak még többe kerülnek, az átlagos vételár 8 millió korona (64 millió forint), de kiemelt területeken ennek a dupláját is elérheti.

Sokan szabadulnak a lakásuktól és a súlyos milliókkal a zsebükben a Szigetköz településeinek valamelyikén vásárolnak ingatlant. A növekvő kereslet a magyar oldalon is felhajtotta az árakat, az ügynökségek 50 % körüli drágulásról is beszámoltak, de az árszínvonal még mindig bőven a szlovák szint alatt maradt.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?