1 °C Budapest

Hazánkba költöznek a pozsonyi milliomosok!

Pénzcentrum
2008. június 16. 10:00

A pozsonyi ingatlanárak nagymértékű emelkedésének köszönhetően több szlovák lakástulajdonos egyik napról a másikra milliomossá vált. A Kisalföld és a Szigetköz ingatlanközvetítő ügynökségei arról számoltak be, hogy az olcsóbb ingatlanárak nagyon vonzóvá tették a régió településeit és egyre nagyobb számban vannak az érdeklődők között szlovák állampolgárok - írja a Magyar Nemzet.

Az állampolgárságot azért említjük, mert a beszámolók szerint sokan magyar nemzetiségűek, akik az átköltözéssel térnek vissza anyanyelvükhöz. A környékbeli települések polgármesterei közel kétezer közelmúltban érkezett lakóról adtak tájékoztatást.

A különbségek az árakban és a bérekben is megmutatkoznak, a szlovák átlagkereset 21 ezer korona (168 ezer forint), Pozsonyban ennek közel a másfélszerese. A szlovák fővárosban két év alatt megduplázódtak a lakásárak és az elővárosok ingatlanpiaca is jelentős fejlődésen ment keresztül.

Egy belvárosi 60 négyzetméteres lakásért 5-6 millió koronát (40-48 millió forintot) is elkérnek, de garzonlakást is ritkán találni kétmillió korona (16 millió forint) alatt. A családi házak még többe kerülnek, az átlagos vételár 8 millió korona (64 millió forint), de kiemelt területeken ennek a dupláját is elérheti.

Sokan szabadulnak a lakásuktól és a súlyos milliókkal a zsebükben a Szigetköz településeinek valamelyikén vásárolnak ingatlant. A növekvő kereslet a magyar oldalon is felhajtotta az árakat, az ügynökségek 50 % körüli drágulásról is beszámoltak, de az árszínvonal még mindig bőven a szlovák szint alatt maradt.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm