Lakásvásárlás: pozitív irányban változik a fogyasztói élmény

Pénzcentrum
2008. május 20. 14:50

A lakásvásárlás továbbra is az egyik legnagyobb jelentőségű esemény az emberek életében, az Elephant Holding elemzése szerint azonban megvan rá az esély, hogy hamarosan másképp gondoljunk erre a folyamatra. Az eddig jellemző bizonytalanság és kivitelezői problémáktól való félelem kevésbé lesz meghatározó és a fogyasztói élmény várhatóan pozitív irányba változik -állítja az elsősorban zöldövezeti fejlesztéseiről ismert beruházó.

A szakértők piaci tendenciákkal támasztják alá az állításaikat. Ma nehezebb dolga van az ingatlanfejlesztőknek, mint néhány éve, így a nagyobb, tőkeerős fejlesztők jelentősége tovább nő, míg a kisebb, néhány lakásos projekteket építő cégek szerepe csökken. Ebből következik, hogy a megkülönböztetésnek egyre nagyobb szerep jut a nagy beruházók versenyében, hiszen az eladásra kínált lakások minősége ebben a szegmensben stabilan jónak mondható. A sikeres megkülönböztetést két módon érhetik el a beruházók: hathatós marketinggel és azzal, hogy magasabb szintre emelik szolgáltatói tevékenységüket.

Ahogy Csikós Balázs, az Elephant Holding igazgatója fogalmaz: "Már nem elég csupán jó minőségű lakásokat építeni, a jó termék szintjéről feljebb kell lépni a jó szolgáltatás szintjére, ez a várható lépés pedig elsősorban a lakásvásárlóknak jelent majd érezhető, pozitív változást."

Hogy mit jelent pontosan a jó szolgáltatás szintje? Zelei Zoltán, az Elephant értékesítési igazgatója hangsúlyozza, hogy nem feltétlenül új tevékenységről van szó. A változás lényege sokkal inkább a meglévő szolgáltatások emelt minőségében rejlik.

"Eddig sem volt ritka, például, hogy a beruházó cégek értékesítőket foglalkoztattak azzal a céllal, hogy a kapcsolatfelvételtől a szerződéskötésen át az átadásig legyenek kapcsolatban a vásárlóval és nyújtsanak információt a projekt menetéről. Ma már a nagyobb fejlesztőknél ugyanezt a feladatot külön műszaki, jogi és hiteltanácsadói csapat látja el, ami már érezhető különbséget jelent a lakásvásárló számára. Megszokott volt az is, hogy a lakópark építők bizonyos választási lehetőséget adtak a beépítendő szaniter, fajansz árúk valamint burkoló anyagok területén, az ugyanakkor csak a legutóbbi idők fejleménye, hogy ennél sokkal több -a közepes minőségnél jobb kínálattal rendelkező szinte összes gyártó- képviselteti magát a fejlesztő értékesítési irodájában" -sorol néhány példát Zelei.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vevők megnyugtatására szolgálhat az is, hogy a legtöbb jelentős fejlesztés esetében a finanszírozó bank műszaki ellenőre felügyeli a teljes építési folyamatot. Várhatóan az újépítésű projektek egyik legkényesebb része, az átadás időpontja is kevesebb problémát jelent majd -mondják a szakértők,- hiszen egyre több határidő előtti átadásról hallunk. Az Elephant XVIII. kerületi lakókertjének átadása is három hónappal a 2008. augusztusi határidő előtt kezdődött el- közölte a fejlesztő.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm