Kényszerből adják el az új és a luxusingatlanokat a II. kerületben

Pénzcentrum
2008. április 11. 11:30

A kisebb ingatlanokat főként az első lakásként vásárló fiatalok keresik, de a kerületben inkább a családosok és a jómódúak keresnek otthont, a luxusért pedig nem sajnálják kiadni a pénzt. Azonban az utóbbi időben csökkent a keresők és az eladásra kínált, minőségibb ingatlanok száma is - írja az ingatlanmagazin.com.


Recesszió itt is

Ebben az évben a második kerületben csökkent a keresők száma - állítja Szalay Ferenc. A gazdasági recesszió kihat az ingatlanpiacra, s a túlárazott második kerület helyett inkább a tizenegyedik vagy tizenharmadik kerületi újabb lakások közül válogatnak.

A Rózsadombon és a Hegyvidéken a villaházak illetve a 20 milliós kisebb lakások találnak nagyon gyorsan gazdára, ezeket keresik főként a fiatalabbak is, de sajnos sok a szocreál kockaépület, amit nem nagyon kedvelnek.

Befektetésnek is megéri

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Szalay és Tsa megfigyelései szerint ezen a környéken a nagyon felújításra szoruló ingatlanok 340-360 ezer forint/négyezetméter áron, a közepes állapotúak 410-430 ezer/négyzetméterért kelnek el, az újabb luxusingatlanokat fél, de akár egymillió forint/négyzetméterért is megveszik. Jellemzően a 40 és 60 év közötti jómódú rétegből kerül ki a vásárlóközönség, de a kerületben sokan befektetésként, egy-két évre, vagy kiadásra vásárolnak.

Tovább a cikkre...

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?