13 °C Budapest

Mit kínál Zugló? Célkeresztben a pesti oldal slágerkerülete

Pénzcentrum
2008. március 25. 05:55

Zugló kedvelt célpont az új- és a használt lakást keresők körében. Az emberek szívesen költöznek erre a környékre, egyaránt vonzó a zöld környezet, a kertvárosias részek, a jó tömegközlekedés és a belváros közelsége miatt. A Duna House vezető elemzője szerint a kerület jó hírnévnek örvend, szinte minden ingatlantípust keresnek, ennek következtében túlárazott a lakáskínálat.

A magas kínálati árak különösen a családi házak esetén figyelhetőek meg. A jó állapotban lévő házakért körülbelül 50 millió forintot kérnek, összehasonlításul a szomszédos kerületekben hasonló ingatlanokat 35-40 millió forint között is lehet találni. Közepes állapotú házakat elvétve találni 30 millió forint körül vételáron, de a kerület frekventált részein (a Nagy Lajos király útja és a Rákos patak közötti terület) található modern házakért akár 65 millió forintot is fizethet a vásárló. Az igazán igényes vevők a Városliget mögötti Hermina úton százmilliós villalakásokat is találhatnak.


Az új építésű lakások piacán elsősorban a kis lakásszámú, jó közlekedési adottságokkal rendelkező, csendes környezetben épült társasházi lakásokat keresik. A vásárlóközönség nagy részét jól szituált fiatal párok teszik ki, akik a kellemes környezetért cserébe hajlandóak megfizetni a 25-30 millió forint közötti vételárat is. A nagyobb lakásszámú projektekben ettől relatívan olcsóbb lakásokat is lehet találni. A kettes metró közelében épülő társasházakban 320-330 ezer forintos, a Nagy Lajos király útja közelében 340-350 ezer forintos négyzetméterárral számolhatunk. A kiemelt övezetekben például a diplomata-negyed közelében 400 ezer forint, a Rákos-patak és a Szuglói körvasút közötti csendes részeken 450-470 ezer forintos kínálati négyzetméterár sem meglepő.

A panellakások piacán az 50 négyzetméter körüli lakásokat keresik a legtöbben. A jó közlekedési lehetőségek és társasházakhoz képest alacsonynak mondható árak miatt viszonylag gyorsan értékesíteni lehet a panellakásokat. A lakások jellemzően 9-11 millió forint között cserélnek gazdát. A vételárat befolyásolja a ház elhelyezkedése, a lakás fekvése, a forgalmas főutakra néző ingatlanok kevésbé kedveltek, a Hungária körút mellett hónapokig is elhúzódhat az értékesítés.

A Paskál Strandfürdő és környéke

A panelárak utcáról-utcára is változhatnak, itt is megfigyelhető, hogy a kisebb alapterületű lakásokhoz magasabb négyzetméterár tartozik, a Pillangó parkban 8,5 millió forintért 37 négyzetmétert lehet vásárolni, 50 négyzetméterért 9,8 millió forintot kérnek. A Füredi út mellett 33 négyzetméterért már 9 millió forintot kérnek, míg az Örs vezér tere közelében 49 négyzetméterért 10,5 millió forintot kell fizetni. A bútoráruház közelében egy 68 négyzetméteres panelért 12,5 milliót kérnek. A négyemeletes panelekben az árak valamivel magasabbak, a Csertő parkban a négyzetméterár 240 ezer forint is lehet.

A téglaépítésű társasházakban bőséges lakáskínálattal találkozik az érdeklődő. 9-től 90 millió forintig minden árfekvésben kínálnak lakásokat. Ebben a sávban a legolcsóbban egy 30 négyzetméter körüli lakást, legdrágábban pedig egy impozáns villaépületben található 200 négyzetméter alapterületű luxuslakást vásárolhatunk. A használt lakások átlagos négyzetméterára 300 ezer forint, a 12-15 millió forint közötti árkategória a legkeresettebb.


A Bosnyák téri fejlesztések és a várva-várt 4-es metró

A Bosnyák tér környékének fejlesztése kiemelt szerepet kapott a kerületben. A téren és környékén manapság sem könnyű az autós közlekedés, vajon milyen hatással lesz a városrészre, ha elkészül a 4-es metró és a templom mögötti többmilliárdos beruházás?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Új zuglói városközpont kialakítása a cél, építenek plázát, sportközpontot, irodaházat és metróállomást. Előbbi fejlesztéseket egy lengyel beruházó, utóbbit a főváros hajtja végre. Az előzetes tervek nem tarthatóak, csúszik a 4-es metró átadása, aki a Bosnyák környékén spekulatív befektetési céllal vásárolt lakást, annak még várni kell néhány évet a nagy üzlet nyélbeütésére. A Bosnyák tér mögötti területet a lengyel Echo Investment nevű beruházó cég vásárolta meg a kerülettől 4 milliárd forintért és egy 40 milliárdos fejlesztést terveznek megvalósítani.

A Bosnyák tér 2012-ben (forrás: index.hu)

A kerület "őslakosait" megnyugtatjuk, hogy az oly kedvelt piac nem tűnik el végérvényesen, csak átépítik, vagy arrébb költöztetik. Ami kérdést vet fel az emberekben, hogy miért a lengyeleknek volt fontos a fejlesztés, amikor megannyi hazai beruházót ismerünk? Parkolóházak építésével is ösztönöznék az autósokat, hogy átszálljanak a majdani metróra, különben az új csomópont új gócponttá változhat. A közlekedési hálózat fejlesztésében a Thököly út felújítása is időszerű lenne, a macskaköves útszakasz remélhetőleg addigra már a múlté lesz.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?