0 °C Budapest

Milliárdos ingatlanok: mit rejt a világranglista?

Pénzcentrum
2007. október 17. 06:30

Kelet-Európa legdrágább ingatlanjaitól sokáig a kedvezőtlen kamatkörnyezet tartotta vissza a befektetőket, így ezek a drága, sok esetben önkormányzati vagy állami kézben lévő, de turisztikai vagy egyéb beruházási célra alkalmas ingatlanok parlagon hevertek. A világ legdrágább lakóingatlanait azonban általában magáncélokra vásárolják olyan üzletemberek, akik számára sem a távolság, sem a kedvezőtlen kamatkörnyezet nem jelenthet akadályt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai Forbes 2005 óta minden évben földrészekre lebontva publikálja a jelenleg piacon lévő legdrágább ingatlanokat, melyek megfelelő nagyságú lakóterülettel rendelkeznek. Tegnap már bővebben foglalkoztunk a kelet-európai ingatlanokkal, most azonban annak nézünk utána, hogy milyen ingatlanok kerülhetnek be a világ legdrágábbjai közé.

A földrészenkénti bontásban találkozhatunk az ausztrál aranypart és a francia Riviéra ingatlanjaival is, Nagy-Britanniában kastélyokhoz juthatunk a legdrágábban, míg az Egyesült Államokban inkább a nagyobb területen elterülő villák és ranchek bírnak a magas presztízzsel.

Dél-Afrikában 18 millió dollárért már saját vadrezervátumhoz, és persze hozzá tartozó luxusingatlanhoz juthatunk, míg egy New York-i penthouse lakásért ennek az árnak a három és félszeresét szeretnék megkapni jelenlegi tulajdonosai.

A luxusszegmensben tevékenykedő ingatlanközvetítők egyhangúlag vallják, hogy az ide tartozó eladókra és vevőkre semmilyen, az ingatlanpiac egyéb szegmenseiben érvényes szabály, nem alkalmazható. Az ügynökségek általában csak igen kis számú megbízását fogadnak el 10 millió dollárnál nagyobb értékkel rendelkező ingatlanokra.

A vevőkre, ahogy azt cikkünk elején is említettük, nem hatnak az egyébként döntő tényezők: a második, harmadik és negyedik otthont kereső üzletemberek szívesen utazzák át a kontinenseket, ha megtalálják az álmaiknak megfelelő ingatlant. Az értékesítési idő esetében sem lehet általánosan igaz jelenséget feltételezni, mivel egyik félnek sem érdeke a túlságosan hamar meghozott döntés. Emiatt egyes ingatlanok akár néhány nap alatt elkelnek, míg mások akár hónapokig is a piacon heverhetnek.

A 2007-es listán egyértelmű többségben vannak az amerikai ingatlanok, az Egyesült Államokbeli villákon és farmokon kívül azonban csak európai ingatlanok, főként nyaralók és kastélyok, kerültek be a legdrágábbak közé.


A legdrágábbnak számító Beverly Hills-i villát még 1926-ban építette a néhai médiamágnás, William Randolph Hearst a hat és fél hektáros területre. A majd 7000 négyzetméteres ingatlanegyüttes három szárnyában összesen 26 háló és 40 fürdőszoba található. De az új tulajdonos három úszómedence, egy mozi és egy színház kényelmét is élvezheti.

Forrás: Forbes

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Buckingham-palotánál is nagyobb Updown Courtot az 58 hektáron elterülő kertnek és erdőnek köszönhetően tökéletes otthont biztosít azok számára, akik rendelkeznek a megvásárlásához szükséges 138 millió dollárral, és otthonukként egy angol kastély képzelnek el. A 103 szobás kastély az elképzelhető összes szórakozási lehetőséget biztosítja az új tulajdonos számára, aki élvezheti a beltéri squash-pálya, az ötven fő befogadására alkalmas mozi vagy éppen a bowling pálya adta lehetőségeket.

Forrás: Forbes


A Tahoe-tó melletti 210 hektáros területen fekvő ingatlan jelenleg a Tommy Hilfiger egyik alapító tagja, Joel Horowitz tulajdonát képezi. A majd 1900 négyzetméteres ingatlanhoz két borospince is tartozik, a fedett uszoda és a 19 fős mozi pedig havas téli estéken is megteremti a kikapcsolódás lehetőségét a szórakozni vágyók számára.

Forrás: Forbes


A Central Park szélén fekvő hotel felső, három emeletét foglalja el az a penthouse lakás, melynek kínálati ára eléri a 70 millió dollárt. Az igencsak borsos árért a leendő tulajdonos 360 fokos panorámát kap New York szinte minden látványosságára, így Manhattanre, a Central Parkra és a Hudson-folyóra is.

Forrás: Forbes

Láthatjuk, hogy a világ legdrágább ingatlanjai valóban mindent megadnak a jelenlegi és a leendő tulajdonosaik számára, amely emberi léptékkel lehetséges. A milliárdokat felemésztő vásárlás esetében azonban olyan apró különbségek játszhatnak főszerepet, melyet egy átlagos pénztárcával rendelkező vásárló nem vehet figyelembe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06