Megmutatjuk, hol ehetsz a legolcsóbban...

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 11:00

Manapság már nem csak az ingatlanárakat tekintve mondhatja el magáról egy londoni, hogy a világ legdrágább városában él, de azt is tudja, hogy ő fizet a legtöbbet azért, ha egy étteremben és nem otthon szeretne megvacsorázni.

Egy szerdán napvilágra került felmérés szerint, melynek keretében 5-10 ezer fogyasztót kérdeztek meg a világ 45 városában, London átvette Tokió helyet a ranglistán, és manapság már a brit fővárosban étkezhetünk a legdrágábban.

Egy háromfogásos vacsora átlagára a szigetország legnagyobb városában eléri a 54, 70 eurót, vagyis 13 900 forintot, míg ugyanezért a szolgáltatásért Tokióban, mely elveszítette vezető pozícióját, s most csupán a harmadik helyet foglalja el a ranglistán, összesen 51,54 eurót 13100 forintot kell fizetni.

A két szigetországi főváros közé Párizs ékelődik be, a francia konyha kedvelőinek most 51,93 eurós (13 200 forintos) átlagárral kell számolnia, abban az esetben ha hagyományos környezetében is meg szeretné kóstolni kedvenc ételeit.

A felmérésből az is kiderül, hogy New Yorkban körülbelül a Londonban jellemző ár feléért háromfogásos vacsorát kapunk, az árban azonban egy ital és a szervízdíjak is benne foglaltatnak. Nem Yorkban átlagban 28,47 eurót, azaz 7230 forintot kellene fizetnünk egy étkezésért.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az árak alakulásában persze az is szerepet játszik, hogy milyen a városlakók éttermekkel való kapcsolata, vagyis mennyire gyakran étkeznek házon kívül. A Zagat által készített felmérés rávilágít arra is, hogy míg a britek csupán hetente 2,5 alkalommal választják az éttermet, addig a New York-i és a tokiói lakások 3,4 illetve 3,6 alkalommal döntenek az idegen szakács mellet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16