Manapság már nem csak az ingatlanárakat tekintve mondhatja el magáról egy londoni, hogy a világ legdrágább városában él, de azt is tudja, hogy ő fizet a legtöbbet azért, ha egy étteremben és nem otthon szeretne megvacsorázni.
Egy szerdán napvilágra került felmérés szerint, melynek keretében 5-10 ezer fogyasztót kérdeztek meg a világ 45 városában, London átvette Tokió helyet a ranglistán, és manapság már a brit fővárosban étkezhetünk a legdrágábban.
Egy háromfogásos vacsora átlagára a szigetország legnagyobb városában eléri a 54, 70 eurót, vagyis 13 900 forintot, míg ugyanezért a szolgáltatásért Tokióban, mely elveszítette vezető pozícióját, s most csupán a harmadik helyet foglalja el a ranglistán, összesen 51,54 eurót 13100 forintot kell fizetni.
A két szigetországi főváros közé Párizs ékelődik be, a francia konyha kedvelőinek most 51,93 eurós (13 200 forintos) átlagárral kell számolnia, abban az esetben ha hagyományos környezetében is meg szeretné kóstolni kedvenc ételeit.
A felmérésből az is kiderül, hogy New Yorkban körülbelül a Londonban jellemző ár feléért háromfogásos vacsorát kapunk, az árban azonban egy ital és a szervízdíjak is benne foglaltatnak. Nem Yorkban átlagban 28,47 eurót, azaz 7230 forintot kellene fizetnünk egy étkezésért.
JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 000 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 64 021 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,68%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank (THM 10,83%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
Az árak alakulásában persze az is szerepet játszik, hogy milyen a városlakók éttermekkel való kapcsolata, vagyis mennyire gyakran étkeznek házon kívül. A Zagat által készített felmérés rávilágít arra is, hogy míg a britek csupán hetente 2,5 alkalommal választják az éttermet, addig a New York-i és a tokiói lakások 3,4 illetve 3,6 alkalommal döntenek az idegen szakács mellet.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








