32 °C Budapest

Üdülési csekk csak a kiválasztottaknak jár...

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 09:00

Kétszáz étteremmel kötne szerződést az üdülési csekk beváltására a Magyar Nemzeti Üdülési van olyan vendéglős, aki azért háborog, mert nem szerepel a listán, és tetemes bevételtől esik el, mert nem lehet nála csekkel fizetni - írja a Népszabadság.

Az üdülési csekkeket már korábban is be lehetett váltani 610 olyan étteremben, amely szálláshellyel együtt, annak részeként működik. Az újdonság az idén annyi, hogy az alapítvány nyitott az önálló éttermek felé, és első körben kétszáznak lehetővé tette, hogy szerződjenek velük, ha akarnak. A listán szereplő helyek alig ötöde kereste meg őket, vagyis az igény el van túlozva, valójában a vendéglősök részéről nincs akkora érdeklődés, mint amennyiért ipartestületük lobbizott a lehetőségért. Az alapítvánnyal szerződésben álló, vendéglátóegységet is üzemeltető 2600 szálláshely sem mind élt a lehetőséggel, noha felajánlották nekik.

Szakemberek szerint az üdülési csekk nem fogja megoldani a vendéglátás problémáit. Ráadásul a vendéglősöknek előbb a jelenleg évi 160 milliárd forint forgalmat adó étkezési utalványokat kellene megcélozniuk, hiszen azok egy részéért nadrágot, mosóport és egyebet vesznek az emberek a hipermarketekben. Az idén 25 milliárd forint értékben vásárolt üdülési csekk ugyanakkor számtalan jó célt szolgál: a fogorvostól az Operáig mindenhová számla ellenében, névre szólóan a jogosult juthat be.

Az ominózus kétszázas listát nem az üdülési alapítvány állította össze, hanem a Magyar Vendéglátók Ipartestületének felkérésére a turisztikai államtitkárságon keresztül a regionális idegenforgalmi bizottságok és marketingigazgatóságok. A kizárólag vidéki éttermeket tartalmazó listáról azonban a jelek szerint nem minden érintett tud, mert nem olvassa a szakmai sajtót, illetve az ipartestület honlapját sem látogatja.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22