4 °C Budapest

Az árvíz és a lakások - mi lesz veled Római-part?

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 09:00

Egyre több beruházó próbálja meg kielégíteni a vízparti lakások iránt jelentkező keresletet, azonban ez nem olyan egyszerű feladat, mint azt az éppen áradó Duna példáján láthatjuk. Ráadásul a Római-part veszélyeztetett épületeinek helyzete még mindig bizonytalan - adja hírül a Napi Gazdaság.

A Római-parton található árvíz ellen biztosított új építésű társasház és hullámtérré nyilvánított, szállodákkal, üdülőkkel és lakásokkal beépített terület is. A Nánási kert lakóparkban még 11 lakásnak nincs gazdája, az értékesítést nehezíti, hogy a telek a Duna árterében helyezkedik el.

Annak ellenére nehezebb a dolguk, hogy a beruházó még az építkezés megkezdése előtt feltöltötte a területet, így most az eddigi legmagasabb vízszint felett fél méterrel állnak a házak, emellett árvízkár ellen is biztosítva vannak.

Hetven hektáron azonban továbbra sem megoldott a veszélyeztetett épületek védelme, nincs egyetértés arról, kinek és hogyan is kéne ellátni az árvízvédelmi feladatokat. A Fővárosi Közgyűlés május végi határozata a jelenlegi ideiglenes földgát helyén támogatná a gátépítést, ez azonban konzerválná az eddigi állapotot.

Vagyis a Nánási út - Királyok útja mentén húzódó védmű és a Duna közötti terület hullámtérré válna. Az itteni ingatlantulajdonosok szerint a fővárosnak lenne kötelessége a terület árvízvédelméről gondoskodni, szerintük sokkal megfelelőbb volna közvetlenül a folyó partján megépíteni egy mobilgátat.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?