Az árvíz és a lakások - mi lesz veled Római-part?

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 09:00

Egyre több beruházó próbálja meg kielégíteni a vízparti lakások iránt jelentkező keresletet, azonban ez nem olyan egyszerű feladat, mint azt az éppen áradó Duna példáján láthatjuk. Ráadásul a Római-part veszélyeztetett épületeinek helyzete még mindig bizonytalan - adja hírül a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Római-parton található árvíz ellen biztosított új építésű társasház és hullámtérré nyilvánított, szállodákkal, üdülőkkel és lakásokkal beépített terület is. A Nánási kert lakóparkban még 11 lakásnak nincs gazdája, az értékesítést nehezíti, hogy a telek a Duna árterében helyezkedik el.

Annak ellenére nehezebb a dolguk, hogy a beruházó még az építkezés megkezdése előtt feltöltötte a területet, így most az eddigi legmagasabb vízszint felett fél méterrel állnak a házak, emellett árvízkár ellen is biztosítva vannak.

Hetven hektáron azonban továbbra sem megoldott a veszélyeztetett épületek védelme, nincs egyetértés arról, kinek és hogyan is kéne ellátni az árvízvédelmi feladatokat. A Fővárosi Közgyűlés május végi határozata a jelenlegi ideiglenes földgát helyén támogatná a gátépítést, ez azonban konzerválná az eddigi állapotot.

Vagyis a Nánási út - Királyok útja mentén húzódó védmű és a Duna közötti terület hullámtérré válna. Az itteni ingatlantulajdonosok szerint a fővárosnak lenne kötelessége a terület árvízvédelméről gondoskodni, szerintük sokkal megfelelőbb volna közvetlenül a folyó partján megépíteni egy mobilgátat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20