4 °C Budapest

Eladó a házad? Akár egy évig is várhatsz...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 09:30

Budapesten és az agglomerációban főként a jó elhelyezkedésű, panorámás családi házak iránt van kereslet. A vásárlók körülbelül 30 millió forintot szánnak az új otthonra, és előnyt jelent, ha az nem szorul jelentős nagyságú forrást igénylő felújításra - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kereslettel ellentétben a kínálati oldal eléggé heterogén: az árak 6 és 600 millió forint között változnak az adott ingatlan méretének, elhelyezkedésének, építési idejének és állapotának függvényében.

A Duna House által készített elemzésből kiderül, hogy a 60-as, 70-es években épült, nagy alapterületű családi házak esetében, melyek már korántsem felelnek meg a mai igényeknek, a várakozási idő akár az egy évet is elérheti.

A város közeli, saját kerttel rendelkező ingatlanok viszonylag könnyű értékesíteni, a tehetősebbek pedig szívesen vásárolnak a jó panorámával rendelkező területeken, ugyancsak jó minőségű, új építésű ingatlanokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az ikerházak iránt azonban megcsappant az igény az elmúlt időszakban, ma főként csak több generáció együttélése esetén kerülnek előtérbe ezek az ingatlanok. A legtöbben saját, különálló épületre vágynak, így az elszeparált házrészek értékesítése embert próbáló feladattá vált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?