4 °C Budapest

Eladó a házad? Akár egy évig is várhatsz...

Pénzcentrum
2007. augusztus 13. 09:30

Budapesten és az agglomerációban főként a jó elhelyezkedésű, panorámás családi házak iránt van kereslet. A vásárlók körülbelül 30 millió forintot szánnak az új otthonra, és előnyt jelent, ha az nem szorul jelentős nagyságú forrást igénylő felújításra - írja a Világgazdaság.

A kereslettel ellentétben a kínálati oldal eléggé heterogén: az árak 6 és 600 millió forint között változnak az adott ingatlan méretének, elhelyezkedésének, építési idejének és állapotának függvényében.

A Duna House által készített elemzésből kiderül, hogy a 60-as, 70-es években épült, nagy alapterületű családi házak esetében, melyek már korántsem felelnek meg a mai igényeknek, a várakozási idő akár az egy évet is elérheti.

A város közeli, saját kerttel rendelkező ingatlanok viszonylag könnyű értékesíteni, a tehetősebbek pedig szívesen vásárolnak a jó panorámával rendelkező területeken, ugyancsak jó minőségű, új építésű ingatlanokat.


Az ikerházak iránt azonban megcsappant az igény az elmúlt időszakban, ma főként csak több generáció együttélése esetén kerülnek előtérbe ezek az ingatlanok. A legtöbben saját, különálló épületre vágynak, így az elszeparált házrészek értékesítése embert próbáló feladattá vált.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?