27 °C Budapest

Néhány baki és rémálommá válik az álomotthon

Pénzcentrum
2007. július 27. 15:00

Amikor valaki az álomotthon után kutat, a szépségen, a nagyságon és a komfort szempontokon kívül minden egyéb tényező eltörpül. Ha a lakásvásárló igazi otthont keres nehéz anyagias dolgokkal foglalkozni, de a pillanatnyi figyelmetlenségek és kockázatos ügyletek a későbbiekben bosszút állhatnak a majdani tulajdonosokon.

A felesleges költségek és bosszúságok elkerülése végett érdemes néhány kérdésről higgadtan elgondolkodni, hogy később ne legyen okunk magunkat szidni a rosszul vagy túlságosan hirtelen meghozott döntések miatt.

Első lépésben fontos, hogy ne csak a megérzés alapján válasszuk ki az ingatlan helyét, ha ugyanis valamilyen oknál fogva mégis értékesíteni szeretnénk lakásunkat, házunkat, jelentősen ronthatja esélyeinket, ha nem a megfelelő helyen vásárolunk. A végleges döntés meghozatala előtt ezért érdemes tájékozódni a környéken várható fejlesztésekről, új parcellázásról.

A helyszín kiválasztása azonban nem csakis az értéknövekedés és az eladhatóság miatt lényeges, fontos például, hogy tisztában legyünk a környező tájat érintő környezeti kockázatokkal, így például lényeges kérdés, hogy ártérben építkezünk-e.

A lakásvásárlásnak komoly anyagi vonzata van, amely nem csak a vételárban testesül meg. Jelenleg az tulajdonszerzési illetékkel kell megbirkóznunk, 2009-től azonban várhatóan már ingatlanadó is terheli majd a megvásárolt álomotthont.

Az adók mellett óriási plusz terhet jelenthet egy nem megfelelően kiválasztott kivitelező. Csúszhat az átadás, és ez komoly problémákat okozhat abban az esetben, ha lakáshitelt veszünk fel és nem végfinanszírozást választunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ebből következik, hogy nagyon fontos kérdés, hogy milyen hitelkonstrukciók választunk: forintot vagy devizát, rész- vagy végfinanszírozásost, türelmi időset vagy anélkülit. Érdemes az akciók világából kiszakadni és lecsupaszítani a sallangoktól azokat a konstrukciókat, melyeket ténylegesen komolyan fontolóra veszünk.

Sem egy hitelkártya, sem az akciós kamatok nem adnak akkora előnyt, hogy érdemes legyen értük devizahitelt felvenni, ha mit forint alapon szeretnénk eladósodni, árfolyamkockázat nélkül.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?