7 °C Budapest

Fizess ötödannyit az albérletért! Megmutatjuk hogyan...

Pénzcentrum
2007. július 26. 13:00

Gondolkodtál már azon, hogy milyen alternatív megoldást találhatsz, ha a saját lakás számodra csak egy elérhetetlen álom, az albérleti díjak pedig a teljes fizetésedet felemésztik? Hogy van élet a szülői házon túl?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nyugat-Európában már megtalálták a megoldást az égető problémára, amely nem más mint az elhagyott gyár-, és irodaépületek albérletként való kiadása. A szerződés mindkét félnek hasznot hoz, hiszen a tulajdonos ilyen módon megszabadul az őrzés költségeitől, az újdonsült albérlők pedig az átlagos albérleti díjak 15 százalékáért tetőt kaphatnak a fejük fölé.

Így nem csoda, hogy a különleges szolgáltatást ajánló cégek Nagy-Britanniában is gomba módra szaporodnak, ahol a rohamos ütemben növekvő ingatlanárak és bérleti díjak sokakat, főként pályakezdőket és első lakásvásárlókat, szorítottak ki a piacról.

A 2000 font körüli havi bérleti költségeket megfizetni nem tudók számára nagy könnyebbség az irodaotthonok létrejötte, de sokan vannak, akik az első lakás megvásárlásához szükséges önrészt szeretnék ilyen módon megtakarítani.

A ipari ingatlanokat sajátos módon felhasználó rendszerek az állam dolgát is megkönnyítik, mert bár pótadóval sújtják azokat a tulajdonosokat, akik az ipari jellegű ingatlanokat 6 hónapnál tovább üresen hagyják, azok száma évről évre szaporodik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az olcsó megoldásnak persze ára van: a bérleti szerződések ugyanis határozatlan időre szólnak, így előfordulhat, hogy a bentlakóknak sűrűn kell költözniük. Emellett biztonsági okok miatt korlátozzák a fogadható vendégek számát és ott tartózkodásuk idejét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06