3 °C Budapest

Fizess ötödannyit az albérletért! Megmutatjuk hogyan...

Pénzcentrum
2007. július 26. 13:00

Gondolkodtál már azon, hogy milyen alternatív megoldást találhatsz, ha a saját lakás számodra csak egy elérhetetlen álom, az albérleti díjak pedig a teljes fizetésedet felemésztik? Hogy van élet a szülői házon túl?

Nyugat-Európában már megtalálták a megoldást az égető problémára, amely nem más mint az elhagyott gyár-, és irodaépületek albérletként való kiadása. A szerződés mindkét félnek hasznot hoz, hiszen a tulajdonos ilyen módon megszabadul az őrzés költségeitől, az újdonsült albérlők pedig az átlagos albérleti díjak 15 százalékáért tetőt kaphatnak a fejük fölé.

Így nem csoda, hogy a különleges szolgáltatást ajánló cégek Nagy-Britanniában is gomba módra szaporodnak, ahol a rohamos ütemben növekvő ingatlanárak és bérleti díjak sokakat, főként pályakezdőket és első lakásvásárlókat, szorítottak ki a piacról.

A 2000 font körüli havi bérleti költségeket megfizetni nem tudók számára nagy könnyebbség az irodaotthonok létrejötte, de sokan vannak, akik az első lakás megvásárlásához szükséges önrészt szeretnék ilyen módon megtakarítani.

A ipari ingatlanokat sajátos módon felhasználó rendszerek az állam dolgát is megkönnyítik, mert bár pótadóval sújtják azokat a tulajdonosokat, akik az ipari jellegű ingatlanokat 6 hónapnál tovább üresen hagyják, azok száma évről évre szaporodik.

Az olcsó megoldásnak persze ára van: a bérleti szerződések ugyanis határozatlan időre szólnak, így előfordulhat, hogy a bentlakóknak sűrűn kell költözniük. Emellett biztonsági okok miatt korlátozzák a fogadható vendégek számát és ott tartózkodásuk idejét.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?