Milliós költséggel jár a költözés - felkészültél mindenre?

Pénzcentrum
2007. június 18. 15:00

Brit kutatások szerint átlagosan 23 800 fontot (mintegy 9 millió forintot) költünk életünk során költözésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A The Co-operatíve Bank legújabb tanulmánya azonban arra világít rá, hogy a rejtett költségeket (így például a jogi képviselők díjazása, az illeték, az ingatlanügynöknek fizetett jutalék, illetve egyéb költségek) gyakran alulbecslik a költözők.

Szakemberek ennek elkerülésére vészhelyzet esetére megoldást biztosító alapok létrehozatalát javasolják, melynek segítségével jobban felkészülhetünk a rejtett költségek fedezésére.

A felmérés szerint egyébként a britek mindössze 56 százaléka rendelkezik ilyen vésztartalékkal, 15 százalékuk újabb hitel felvételére kényszerül, hogy ki tudja fizetni a rejtett költségeket, 5 százalékuk pedig rokonaikhoz fordul segítségért.

Az emelkedő költségek ellenére a britek többsége (57 százalék) nincs felkészülve arra, hogy a költözés érdekében áldozatot hozzon. Azok közül, akik mégis erre kényszerülnek, négyből egy lemond a külföldi utazásáról, ötből egy az éttermi vacsoráktól, illetve a ruhavásárlástól válik meg. Sokan még ennél is komolyabb megszorításokra kényszerülnek, tízből egy brit karriert kell, hogy váltson, vagy el kell, hogy halassza a családalapítást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?