12 °C Budapest

Egyre többen szeretnék biztonságban tudni otthonukat

Pénzcentrum
2007. május 4. 09:30

Már most is érezhető az érdeklődés emelkedése a távfelügyeleti szolgáltatások iránt, pedig az igazi csúcsot nyár közepére várják a szakemberek - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csongor Attila, a Multi Alarm vezérigazgatója szerint júliusban az év leggyengébb időszakának számító januárhoz képest akár 30 százalékkal is megemelkedhet az új ügyfelek száma. A fellendülés egyébként már áprilisban kezdetét veszi és egészen júniusig tart, főként az új ingatlanok átadásának köszönhetően. A legtöbb ügyfelet a nyaralási szezon alatt szerzik a társaságok.

A hazai távfelügyeleti piac folyamatosan bővül, a hazai piacon 30-35 százalékos részesedésű Multi Alarm bevétele 2006 során 2,5 milliárd forint volt, amely 20 százalékos növekedést jelent 2005-höz képest. Az ügyfelek száma a 2005-ben tapasztalt 24 ezerről tavaly év végére 30 ezerre emelkedett, bár ebben nagy szerepe volt az akvizícióknak.

Csongor Attlia szerint ugyan megindult a konszolidáció a piacon, de robbanásszerű változásra nem lehet számítani, inkább lassabb, folyamatos lemorzsolódásra. Mészáros Zsolt, az Őrmester Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatója szerint a konszolidáció szempontjából vízválasztó lehet az idei év.

Az Őrmester bevételeinek 80-90 százalékát jelenleg az élőerős vagyonvédelmi szolgáltatások teszik ki. 2005-ben indították el a távfelügyeleti szolgáltatást, komolyabb felfutásra az ügyfélszám tekintetében 3-5 éves távlatban számít a társaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20