3 °C Budapest

Egyre többen szeretnék biztonságban tudni otthonukat

Pénzcentrum
2007. május 4. 09:30

Már most is érezhető az érdeklődés emelkedése a távfelügyeleti szolgáltatások iránt, pedig az igazi csúcsot nyár közepére várják a szakemberek - olvasható a Világgazdaságban.

Csongor Attila, a Multi Alarm vezérigazgatója szerint júliusban az év leggyengébb időszakának számító januárhoz képest akár 30 százalékkal is megemelkedhet az új ügyfelek száma. A fellendülés egyébként már áprilisban kezdetét veszi és egészen júniusig tart, főként az új ingatlanok átadásának köszönhetően. A legtöbb ügyfelet a nyaralási szezon alatt szerzik a társaságok.

A hazai távfelügyeleti piac folyamatosan bővül, a hazai piacon 30-35 százalékos részesedésű Multi Alarm bevétele 2006 során 2,5 milliárd forint volt, amely 20 százalékos növekedést jelent 2005-höz képest. Az ügyfelek száma a 2005-ben tapasztalt 24 ezerről tavaly év végére 30 ezerre emelkedett, bár ebben nagy szerepe volt az akvizícióknak.

Csongor Attlia szerint ugyan megindult a konszolidáció a piacon, de robbanásszerű változásra nem lehet számítani, inkább lassabb, folyamatos lemorzsolódásra. Mészáros Zsolt, az Őrmester Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatója szerint a konszolidáció szempontjából vízválasztó lehet az idei év.

Az Őrmester bevételeinek 80-90 százalékát jelenleg az élőerős vagyonvédelmi szolgáltatások teszik ki. 2005-ben indították el a távfelügyeleti szolgáltatást, komolyabb felfutásra az ügyfélszám tekintetében 3-5 éves távlatban számít a társaság.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?