1 °C Budapest

A várakozásokkal ellentétben szárnyal a piac - most kell ingatlant venni?

Pénzcentrum
2007. május 3. 12:00

A Bolgár Statisztikai Hivatal által készített jelentés szerint az ország 2007. január elsejei uniós csatlakozása óta 9,3 százalékkal emelkedett az átlagos ingatlanár. A legjelentősebb mértékű növekedés a Fekete-tenger partvidékén volt tapasztalható, ahol az árak 16 százalékkal szárnyaltak.


Ez rácáfolt az elemzők várakozásaira, akik úgy vélték, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás nem lesz hatással a bolgár ingatlanpiacra, sőt annak növekedése lassulni fog.


Az egyik piacvezető ingatlanközvetítő cég menedzsere szerint a piaci még soha nem zárt olyan erős évet, mint a 2006-os, így az idei évi növekedés meglepő ugyan, de véleménye szerint ez az ütem hosszú távon nem tartható.


Strahil Ivanov várakozásaink némileg ellentmond, hogy a bolgár piacot jellemző ingatlanárak még mindig messze elmaradnak az európai átlagártól, sőt sok esetben még a balkáni országokban jellemző árszínvonaltól is.


A csatlakozás után megjelentek az eddig is aktív angol és orosz befektetőkőn kívül a olasz és a spanyol lakásvásárlók, akik között már nagyon gyakori, hogy tisztán befektetési céllal keresnek ingatlant.


A következő táblázatban a Szófiában és a Várnában jellemző árváltozást és átlagárakat foglaltuk össze.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?