17 °C Budapest

Bioetanol-üzem helyett hipermarket - nem véletlen a hirtelen váltás

Pénzcentrum
2007. február 15. 10:00

Hipermarketet építhet a Pannon Etanol Kft. Sárváron az állati hulladékok gyűjtésével, újrahasznosításával, illetve ártalmatlanításával foglalkozó ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. egykori üzemének helyén - írja a Napi.

Az eredeti tervek szerint az 50 millió forintért megvásárolt üzemben az erre a célra létrehozott Pannon Etanol Kft. bioetanolt gyártott volna, ám a települési önkormányzat nem egyezett bele, hogy az üdülőterületen ipari célú tevékenységet folytassanak.

A Pannon Etanol ezért megváltoztatva eredeti elképzeléseit most azt tervezi, hogy elbontja a gyárat, az ehhez szükséges engedélyek beszerzését már megkezdték, és helyette hipermarketet épít a területen. A leendő kereskedelmi egységnek még nincs üzemeltetője, de a társaság több nagy kiskereskedelmi lánccal is tárgyalásokat folytat.

A bioetanol-üzem megépítéséről sem tett le azonban a vállalat, csupán más telephelyet keres neki. A jelenlegi kiszemelt, Vép község, ahol a települési önkormányzat már rábólintott a beruházásra, a végső döntést azonban a község lakói hozzák majd meg.

A társaság még két másik községben is rendelkezik megfelelő telephellyel, Vép előnye viszont, hogy itt van vasútvonal, amely megkönnyítené az évi 50 ezer tonna kukorica és búza ideszállítását. A beruházást a társaság részben európai uniós pénzekből valósítaná meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?