24 °C Budapest

Bioetanol-üzem helyett hipermarket - nem véletlen a hirtelen váltás

Pénzcentrum
2007. február 15. 10:00

Hipermarketet építhet a Pannon Etanol Kft. Sárváron az állati hulladékok gyűjtésével, újrahasznosításával, illetve ártalmatlanításával foglalkozó ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. egykori üzemének helyén - írja a Napi.

Az eredeti tervek szerint az 50 millió forintért megvásárolt üzemben az erre a célra létrehozott Pannon Etanol Kft. bioetanolt gyártott volna, ám a települési önkormányzat nem egyezett bele, hogy az üdülőterületen ipari célú tevékenységet folytassanak.

A Pannon Etanol ezért megváltoztatva eredeti elképzeléseit most azt tervezi, hogy elbontja a gyárat, az ehhez szükséges engedélyek beszerzését már megkezdték, és helyette hipermarketet épít a területen. A leendő kereskedelmi egységnek még nincs üzemeltetője, de a társaság több nagy kiskereskedelmi lánccal is tárgyalásokat folytat.

A bioetanol-üzem megépítéséről sem tett le azonban a vállalat, csupán más telephelyet keres neki. A jelenlegi kiszemelt, Vép község, ahol a települési önkormányzat már rábólintott a beruházásra, a végső döntést azonban a község lakói hozzák majd meg.

A társaság még két másik községben is rendelkezik megfelelő telephellyel, Vép előnye viszont, hogy itt van vasútvonal, amely megkönnyítené az évi 50 ezer tonna kukorica és búza ideszállítását. A beruházást a társaság részben európai uniós pénzekből valósítaná meg.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?