Mire vágyunk leginkább otthonunkban?

Pénzcentrum
2007. február 13. 14:00

Hogy hazánkban mi vezeti a trendet a technológiai termékek esetében, arról egyelőre még nincs eredmény, Amerikában viszont a Nemzetközi Építészeti Kiállításon kiderült, hogy mi a 10 "legtrendibb" dolog a lakásépítés-lakásfelszerelés terén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

1. Házimozi, vagy médiaszoba
Házimozi alatt nem a klasszikus értelemben vett felszerelést értik csupán, hanem egy külön szobát, amely kizárólag az otthoni filmnézést teszi élménnyé. A médiaszoba pedig a lakás életterébe beépül, egyfajta többfunkciós szobaként értelmezhető, ahol a tulajdonos tévét nézhet, könyvet olvashat, vagy játszhat. A komplett házimozi ára a komponensektől függ, 15 ezer (2,9 millió forint) dollártól kezdve elérheti akár a 150 ezer dollárt is.

2. Egészségügyi termékek

A társadalom öregedésével egyre nagyobb kereslet mutatkozik az egészségügyi termékek iránt. A figyelő rendszerek, a biometrikus ellenőrző pontok biztonságot adhatnak az idősebbeknek, vagy a lábadozóknak.

3. Media Center Edition számítógépek

Ezek az audiovizuális gépek a lakás különböző eszközeinek irányításában vesznek részt. Segíthetnek a sorround-hangzás kialakításában, az internetes rádióadások elérésében, vagy például a TV-adások egyszerű felvételében. A legjobb ilyen termék 5 500 dollárt (1 millió Ft) kóstál.

4. HD televíziók
Egyre fontosabbá válik a kiváló képminőség biztosítása, a legújabb technológiák (LCD, DLP, LCoS) alapján kialakított készülékek árai széles skálán mozognak.

5. Világítás automatizálása
Manapság a lakások automatizált világítási rendszerekkel szerelhetőek fel, s nem csupán bármely szobából irányíthatjuk a rendszert, hanem otthonunkról kívül is. A rendszerbe beépíthetőek bizonyos automatizmusok is, így például, ha elindítunk egy DVD-t, elhúzza a függönyöket. Az egyik, amerikai piacon elérhető rendszer ára 54 ezer dollár (10,5 millió Ft).

6. Biztonsági rendszerek

Ezek a rendszerek akkor is védelmet nyújtanak a háznak, ha a tulajdonos nem tartózkodik otthon. Ugyanis két hetes tanulási folyamat után képesek szimulálni a tulajdonos jellemző villanyhasználatát.

7. Szerverek

A lakástulajdonosok egyre inkább szeretik média-fájljaikat egy központi szerveren raktározni, melyet több helyről, többen is elérhetnek.

8. iPod-forradalom
Egyre nagyobb divattá válik a hordozható MP3-lejátszó is. Azonban egyre nagyobb az igény arra, hogy otthonunkban is flexibilis módon használhassuk, azaz könnyedén elérjük a zenéket tartalmazó mappákat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

9. Hangzás-rendszerek
Töb-szobás, több-forrásos hangrendszerek előnye, hogy a tulajdonos egy szobából irányíthatja az egész lakás hangzásvilágát. Azt is be lehet állítani, hogy egymástól elszigetelten, példuál a nappaliban és a konyhában más-más zene szóljon.

10. Játék-szoba
Már nem csupán egy ping-pong asztalra kell itt gondolnunk, a video-játékok is egyre nagyobb teret igényelnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07