1 °C Budapest

Milyen házimozit vegyünk? - Néhány tipp és jótanács!

Pénzcentrum
2006. március 7. 05:55

Előző összeállításunkban a tévévásárlásban igyekeztünk segíteni Olvasóinknak, most pedig egy ugyancsak divatterméket, a házimozirendszert vesszük elő. A választás itt sem éppen egyszerű, az Euronics szakértője azonban rávilágított a legfontosabb kérdésekre, hogy ne legyen olyan reménytelen az elindulás.

Előző összeállításunkban a tévévásárlásban igyekeztünk segíteni Olvasóinknak, most pedig egy ugyancsak divatterméket, a házimozirendszert vesszük elő. A választás itt sem éppen egyszerű, az Euronics szakértője azonban rávilágított a legfontosabb kérdésekre, hogy ne legyen olyan reménytelen az elindulás.

 

Milyen tévét kell venni? - Segítünk!

 

Mindenek előtt tisztázni kell, hogy mire is szeretnénk használni a hangrendszert: amennyiben csak mozizni szeretnénk, akkor az olcsóbb árfekvésű modellek is megteszik, zenehallgatáshoz azonban már kicsit mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. (Utóbbihoz nem árt a kétutas hangszóró. Egy ilyen Panasonic rendszert 80 ezer Ft körüli áron szerezhetünk be.)

 

Szintén kiemelkedően fontos a helyiség mérete, ahol el szeretnénk helyezni a rendszert. E tekintetben elmondható, hogy a 40-60 ezer Ft-os kategória készülékei elegendőek egy átlagos (panel) nappaliba, amennyiben azonban nagyobb a tér, a teljesítményt és a minőséget is fokozni kell. A teljesítményre nem elsősorban a Watt-ok feltüntetett számából lehet következtetni (gyakorlatilag azt írnak a dobozra, amit akarnak), sokkal inkább az ár a minőség mércéje...

 

A végső döntés meghozatala előtt azt sem árt megnézni, hogy van-e a készüléken scart csatlakozó, ennek hiánya ugyanis a jelentősen meglátszik a DVD képminőségében, ami nem éppen előnyös egy házimozirendszernél.

 

Az Euronics szakértője szerint nem érdemes a gyanúsan olcsó modellekre szavazni, ezek ugyanis gyakorlatilag képtelenek mély hangokat lejátszani, ami jelentősen rontja a mozizásunk élvezeti értékét. Nagyságrendileg 55 ezer Ft-tól érdemes gondolkodni, mely árfekvés környékén a Samsung HT P modelljeit éri meg szemügyre venni.Amennyiben akár 70 ezret is rászánunk a rendszerre, akkor a Panasonic palettáját éri meg végigböngészni.

 

A fejlődés egyébként főleg a különböző formátumok támogatottsága irányába halad, nem a teljesítmény fokozása felé.

 

Mindent összevetve: egy átlagos felhasználónak tökéletesen megfelelnek az előcsomagolt, egyben megvásárolható rendszerek, a fanatikusok azonban egy igazán igényes szett komponensenkénti összerakásába 4-500 ezer Ft-ot is beleölhetnek. (Amennyiben a tévézés mellett a számítógéphez szeretnénk használni a rendszert, akkor bőven megelégedhetünk az alacsonyabb árkategóriával, az „igazi minőséget” csak a zenehallgatás követeli meg.)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?