15 °C Budapest

Megtelt a II. kerület - Hova költöznek a gazdagok?

Pénzcentrum
2007. január 22. 13:59

A jövőben felértékelődhetnek azok a telkek és új lakóparkok, amelyek frekventált helyen, de nem a II. kerületben találhatók. Ilyen például a III. kerület, a XIII. kerület egyes részei és a XI. kerület is - állítják nemzetközi ingatlanpiaci befektetők, akik együttesen több mint 2000 lakást építenek Budapesten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Építési tilalmat rendeltek el a főváros II. kerületében, ahol a polgármesteri hivatal új városrendezési és építési szabályzatot dolgoz ki. A szabályozással azt szeretnék hangsúlyozni, hogy "a második kerület gyakorlatilag megtelt". A tilalom által lehetetlenné válik, hogy a szabályzatot megkerülendő régi, még enyhébb mutatókkal szabályozott telkekre adjanak építési engedélyt. Az új szabályozás többek között azt is jelenti, hogy a II. kerületben nemet mondanak a lakóparkokra és a nagy lakásszámú társasházakra.

Szili Balázs, a Prestige Towers értékesítési igazgatója szerint: Mindez jó hír azoknak az építtetőknek, akik máshol kezdtek el luxusigényű lakóparkokat építeni. Ilyen például a XIII. kerület, ahol tízmilliárd forint befektetéssel, kikötővel is ellátott lakópark épül.

Erdős Ildikó, az ötmilliárd forintért épülő Csillagkert értékesítési igazgatója szerint, már korábban is az volt a tendencia, hogy sokan nem tudták kifizetni a II. kerületi árakat, ezért a környező területeken kerestek maguknak lakást. Ilyen például a III. kerület, ahol jóval olcsóbban lehet hozzájutni a jó minőségű, de akár luxus igényeket is kielégítő ingatlanokhoz.

Dömötör Mónika, az ugyancsak tízmilliárd forintos befektetéssel épülő Sasad Resort értékesítési igazgatója szerint, semmi meglepő nincs abban, ami most történik, ugyanis több kutatás már előre jelezte a változásokat. Ilyen például az a tanulmány amely azt mutatja, hogy a XI. kerületet csak a II. kerület előzi meg, mint a leginkább vágyott lakóhelyi célpont Budapesten. A jelenség már csak azért sem meglepő, mivel a városközponthoz legközelebbi Gellérthegyen (I. kerület), már a II. kerületet megelőzően sem volt összefüggő nagy beépíthető terület - éppen ezért az ingatlanfejlesztők a jelenleg legnagyobb potenciált rejtő sasadi és madárhegyi területek felé nyitnak. A beruházások közül a legnagyobb zöldfelületű projekt, a GTC-Sasad Resort építkezése, amely 60 hektáron terül majd el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00